儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
張esim剩係收sms唔上網
用量幾多唔係重點, 重點係無限load空氣
3mnp 入咗錢
舊plan仲有半個月先過期
係咪要完咗舊plan先可以再買新plan?
請問咁多位知唔知3 DIY 係外國收唔收到香港SMS 同埋有無收費?
想問下
跟教學轉佐3萬能卡
用哂個陣應該增值 轉台定係雙sim 抵玩d
一定係雙卡,
3萬能用途係養號同通話plan only
數據卡另外買
如果自用玩雙卡,首選hello, 次選萬能

要移民+ 齋養number 唔用就揀club sim 最穩陣
請問 3萬能卡養號同通話 plan 即係邊個plan 呢

365日 8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據14-15

65蚊呢個嗎?是咪一開通就有 2000 mins 通話呢,thx
想問依家買呢年卡係咪都係可以鴨記買? 登記實名之類嘅資料係當場同買果間搞埋定自行網上登記??
$65 volte plan,包含一年無限分鐘volte通話及12000分鐘普通通話
唔該巴打
係咪求其買一張3萬 就ok?
視乎你想show咩號碼俾人
有冇啲唔係香港no.嘅年卡

主要係唔想實名
咁買2個月80GB 果一張都可以?
唔係香港號碼嘅卡,通通漫遊中,肯定點計都貴貴

係香港啲卡先玩到咁出神入化咁平,其他國家大都未玩到咁盡,又年卡又要多data
未試過,理論上可以
但你要買$80增值券,用得65
剩返嘅$15 唔可以一直keep 到我差唔多一年後再用咩?
可以
其實3萬$80增值券,增值後有$110用嘅

但雙卡運作,keep 舊號應該去直銷做mnp ,個號碼mnp 後就可以買$65 VoLTE plan做通話,但如果通話極低,一年用正常儲值額都扣都唔使$65,連plan都唔需要買,留意到期買券增值就可以,增值仲有分鐘送添,最平$50就可以延期一年,數據就另買任何啱用嘅卡

想用新號就可以買新卡,例如上面講80GB雙月卡,之後想keep號碼先再考慮增值,買通話plan,定年plan一雞兩味單卡運作
純養號買邊張好?
極少用流量同打電話
睇睇頭post必有所得
5g邊個台最好
應該收到及不用錢

可能我呢區用3無咩事,一個月用10零gb都keep住有20幾mbps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞