儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我遲下又學你咁做先 諗住由sun mobile mnp 去$58 plan 再轉$28
剩講每月$28住打,係好多唔同台儲備卡都有做,唔一定用clubsim,其實如果3啱用,用萬能VoLTE plan $65一年無得輸
本身有張club sim純養號碼
呢排用多咗數據諗住mnp去valueGB做後備
追po見到好似早幾日死過嚟

同埋想問下各位巴打
如果我冇咗club sim張大卡轉唔轉到台
問咗cs 你張clubsim係當上咗台定儲值卡先,早期嘅大多當上台,近期嘅全部當儲值卡,上台卡唔需要大卡套轉台,但如果係儲值卡,就要留意無咗大卡套點搞,可以嘗試某啲儲值卡係可以用細卡轉,例如萬能有人試過得,其他細mvno 都有可能唔使大卡套都照去,你不妨試試
你唔講都唔知,原來依家Clubsim會當儲值卡?一直都諗住佢係當上台,早幾年用嚟過冷河都係當上台,不過佢個app真係好垃圾
因為近期實在太多人報告,近期嗰啲要跟儲值卡形式先走得
我係差唔多兩年前開嘅
SD卡同sim卡同一張嗰款
問返cs 最穩陣
唔該巴打
多謝巴打補充,諗住clubsim 當上台就唔驚無左大卡既問題

如果都係儲值卡咁我會再揀下
有無巴打收到sosim sms
98蚊 有10G 5g plan?
近期轉嗰啲clubsim全部當晒儲值卡,轉走要大卡先走得,會唔會之後實名咗全部當返上台卡做,真係到時先知
多謝巴打解釋

用開一舊水plan , 可能都係照上台算
唔好成日覺得用儲值卡會一定唔見咗大卡就會乜都無晒,亦唔好覺得好容易唔記得增值無咗個號碼

要知道用儲值卡係有風險,但點樣減低風險從而令自己攞到最平費用呢?首先要保護好大卡啦,斷估自己緊張嘢唔會周圍擺或日日攞出街啩,而且都仲可以補卡,除咗3

增值呢,張卡差唔多到期一定會提你,日日插住用緊又點會唔記得,自己又可以set行事曆,而且大多數卡都可以網上增值,咁都唔記得就無嘢講了,重要嘅係,過咗期都仲有段時間補飛,最多無晒啲儲值額啫

用上台錢諗住保住自己記性,都係取捨嚟,最緊要自己唔好同人比較就得
多謝巴打
我依家個人準備一月尾外國返嚟 我本身用緊3台35蚊去養number 份約去到23年先到期
我諗緊轉3 diy sim用MNP 係咪要轉去第個台過個冷河先去得返diy?
本身3份約會唔會罰錢
當然會罰錢
23年再諗轉台吧
想知有無esim年卡
有冇巴打試過提早完約唔罰錢
本身用緊儲值卡 想轉esim 但冇左張卡套係咪只可以上台先?
想問 ching係上 3台問/ 3艇仔 / 上3官網申請? 因為我見到42Mb全速無限最平都做緊138,thx
屋邨商場檔位 應該係依個plan
呢個plan 咁癲
令我諗起前排有位巴打嘅post
血訴3台係垃圾叫人唔好上台
升級使貴plan 會幫你免費取消舊約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞