UPRO/TQQQ 信號配置術 2.0

419 回覆
49 Like 8 Dislike
唔需要理幾多錢,信號系統會一直叫你話你知點行, 呢個系統嘅真諦係要你拼除所有主觀想法, 你唔好理大市唔好理所有消息唔使理股價,只要跟信號線行就得
必須要承認係,跑輸比存倉持有

但係我就係靠呢個戰略成功可以喺武肺嘅時候買入, 但嗰陣時我只係啱啱開始玩美股只係買基金
我從來唔去預測股市, 我只跟信號系統運作
我發現如果每2個月rebalance比起每季,會出現多咗Zero Cash flow要rebalance既情況,從而減少咗反彈時食個升幅
季係最好 每當我計每一季嘅時候我都覺得下一季會追得返個升幅
各師各法啦,最緊要你自己覺得適合
想聽教主真言
Zero Cash flow 10年出2次 算好好,2015年成個世界經濟都好動盪
教主快d宣教
多謝教主都係果句,各施各法 ,咸魚青菜各有所愛
教主快傳道 配置撚仲唔悔改
想聽教主指導下求指導
點解走入黎要我悔改? 係岩既我一早入教
唔係呀,教主唔係話你套嘢係錯, 唔啱聽即係唔適合我啫
我支持all in架,不過係低位嘅時候all in
其實edv喺乜種類嘅國債,上網睇過解釋但唔明
教主出文
未睇哂支持左先講
絕對認同 基本上backtest 所有配置唔會好過all in

只能夠咁講大家追求嘅嘢都唔同教主你係追求絕對報酬,最大回報

我哋係減低風險 希望最小的波動下做到最大既回報

教主你講嘅非常有道理,講真我認同,只要忍到50-60%跌幅基本上穩贏,但係你忽略咗人性, 睇下一個回調跌落嚟嘅時候好多人都乘機抽你水(講笑)

我認同集中持股係投資上重要性,我係支持all in 但係係 策略上all in 當我手持4成現金係20年3月武肺時 我非常樂意100%持有upro

謝謝教主你既指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞