UPRO/TQQQ 信號配置術 2.0

419 回覆
49 Like 8 Dislike
why i cant see the file?
佢叫我login?
ok ma而家?
岩岩highlight番d野
😄係咪要onedrive account 先睇到, 而家都係未睇到, 之前睇你果d, 直接開就睇到
留名再研究
有無數字比較?比全倉strong hold差幾多?
差100萬 +
ok la, thanks
第1個all in

第2個 tqqq60 tmf40

第3個tqqq60 tlt40

2010年5月同6月 total下跌多30%, 是不是要啟動跌30%規則?
還是我理解錯了條rule
呢條數係計左幾多年?
back test 最早只有11年頭
你冇錯 應該0.77 就要進場 但我走左去rebalance
其實我想問係咪我冇開放編輯你地改唔到?
巴打我又有嘢問
想問點解2010年8月明明-14.9%
但會啟動跌30%不出場法則
對比上幾期1.23下跌 過30%

14.9係對比上期下跌 用黎計反彈信號
明白
咁最盡係睇返上幾多期?
對上8期

0.77果期應該要入30規則 但我冇入,當錯誤示範吧 如果計番正會更多
今晚又重做

由11年開始再做一個 同番backtest 日子同步化
TQQQ BACK TEST 對比

1. TQQQ ALL IN
2 TQQQ / TMF 60/40
3 TQQQ/ TLT 60/40
------------------------------------------------------------------
我今次將TQQQ 時間日期同步到2011年1月開始 成績如下

https://1drv.ms/x/s!AnbAQHR2aGVGgTTGekqXd5U8W2ho?e=StFl0b
成功做出448W 而且趺幅在4成之內
將現金配置提高左一個層次

1. 係準備大趺前 可以做到有CASH係手等候信號 特別係COVID 1至3月
CASH分階段打光 35%-->23%-->0% 資金係信號推進下分批買進 你唔會有筆錢係手而唔知應該幾時買?買幾多?呢D問題

2.信號線到時會話你知你應該如何行動 , 觸發規則時有效幫你鎖定低位撈既貨等待反彈後賣出 比一般每季強制Rebalance靈活 獲利比一般rebalance多是因為呢一點

3. 無需理會大盤所有消息 基本上你依規則而行每月調節一次 可以唔駛上黎財經台

4.無需擔心債劵波動 不必擔心股債雙殺

5. 減低股價壓力

錯圖...妖...
如果遇着呢種情況,洪巴都仲係會跟計劃,每2個月/每月月頭先入場?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞