網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
d小說好多都係一個個「副本」咁樣玩,即使本書唔係無限流,但唔知點係主角可以冇啦啦攞倒個唔知咩道具跟住入副本「變強」攞寶,感覺就好似食食下拉麵突然間畀包薯片你要食曬先可以繼續食落去咁

好少少的會自創劇本,懶的直接穿越電影世界主角靠知曉劇情攞優越感

唔太鍾意呢種玩遊戲feel、片章式的小說偏偏呢種小說勁多,都唔明點解d人鍾意睇
我鍾意嗰d由頭到尾設定完整,前後貫通世界觀宏大的小說
有冇咩睇過覺得好睇?

我淨係識恐怖的阿肥,超級驚悚直播同恐怖屋前半都好睇。
佢算短 修仙世界第一步曲千幾章都係武俠
想搵D唔洗用腦既爽文睇下..

希望係完本同埋近期小小..有時睇返網上推果D舊文文筆會頂唔順
夜的命名術係真心定曲線
條友不嬲都係小粉紅
後面唔知開始jm9,無曬主線
你講呢類打副本小說?我覺得末日拼圖遊戲最好(但其實我只係鍾意佢個世界觀,唔關佢d副本事),但後面無啦啦戰狼爆發毒到我棄書冇睇
其實我就係睇緊阿肥本細胞監獄覺得d副本好無聊先有感而發
大王饒命到底紅喺邊?睇左幾章只覺書中人物做作,刻意煽情
i mean紅 係指出名呢本垃圾捱咗十章頂唔順,書荒試咗幾次都哽唔落
兩個講緊兩樣嘢
Bro 想知你個陣頂得順?睇得曬成本
食得咸魚抵得渴
我就係
今次又發生咩事
最新嗰章仲未睇
不過前幾章已經開始煽情,話日本鬼子虐待主角,但主角不屈不撓嘅精神又感染到好多被關押多年無晒感覺嘅國人,借啲意挑撥中日情緒
棄得啦
有現代國家做背景都知會出事
神墓ok既
對頭姓神代,識日文,唔係盲嘅都知你指日本仔啦
一開頭仲懶係野咁話唔用國家
然後發現係寫作風格黎
本書好睇到傻
最有意思係佢中間呃字數偵探系列
on9到
入坑作
一開始話佢揭棺而起真係有種懸疑feel
再加上第一次睇學院流情節
無限恐怖出動畫
不過名都改埋 無限世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞