網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
依本出左中文實體書,買左未睇
邊到有得買 有興趣
誠品
大奉打更人,幾正,一開頭比佢吸引左

睇到後面唔知佢up乜
頭1/3都好 跟住就唔撚掂
webtoon有漫畫
好似未出晒?
漫畫最大敗筆係讀者畫得太靚仔
真,令仔過主角
就係有睇所以有興趣
幽冥仙徒個男主角一d魅力都冇,睇到佢強奸人嗰到冇睇。我鍾意的黑暗文主角係蠱真人方源嗰種為理想為目標不擇手段的人,唔係一個服從自身凡軀肉欲、以折磨比自己弱小的人為樂的人。前者的黑暗係世界觀底下的投影,後者只係為黑暗而黑暗的無聊描寫
反而主角一開始個師傅林閣的故事我幾鍾意,故作頹廢只為一鳴驚人,最後卻窩囊的死去。師傅死左之後個垃圾主角實在令我追唔落

大道爭鋒睇咗一百萬字都冇咩令我驚艷的劇情。完全冇嗰種:睇到某章伏筆開展,來個終極反轉,然後睇第二次見到伏筆處處,令人拍案叫絕的劇情。
我的治癒遊戲睇咗3x話 好似好悶
咁只能話可惜
個主角所謂「強姦」嘅弱女子只不過係扮出嚟引個主角, 事後果位「皇后」都大讚主角"步步為營,謹慎小心,非常有自知之明" 甚至話主角「強姦」果陣都係緊守精元冇做傷體之事
而且諗下主角一開局一手爛牌, 師父俾人虐殺, 又被高人控制住, 係極高壓之下做啲荒唐嘢我反而覺得咁先貼地。冇記錯個主角係果個時間都未到廿歲, 做到咁已經好唔容易

至於大道爭鋒都係話佢文筆好, 劇情好王道式嘅修仙文, 你要啲咩神展開超多伏筆真係睇番死人經無限流之類好過
魔瞳,經典魔幻,歷史感十足,寫得慢但真係好睇
明克街13號唔錯
睇完第一卷,糧草+
呢類好多,我記得仲有記錄地平線+SAO+世界末日
這個世界明明很安全 搞笑/猥瑣 類
開頭有啲似紅月 後面好唔同 主角體內有幾個靈魂 所以有精神病 未必個個接受到
其實睇完無限恐怖, 順序應該點睇?
入坑第一本書, 果陣覺得好好睇
韓文好似出曬
英方有非官方翻譯
中文就出第三本
webtoon而家個進度就到第二本尾
無限恐怖 死亡開端 無限署光 洪荒歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞