網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
大中華到仆街

講真,有錢又好玩,大家都玩原神喇,點會理係大陸定唔大陸姐
又唔見你話日本輕小說搶晒香港啲讀者

對讀者嚟講,係咪本土香港人寫一啲都唔重要
串唔係問題, 問題係佢哋唔識串
蘇格拉底嘅故事同柏拉圖思想都係講民主之害
嗰班網文寫手連作者都稱唔上, 識條春咩

因為唔識點樣有logic去串西方, 結果次次都係用詆毀事實呢d低作手段
諗起然後我成為了獵人呢本書到中間又係咁
網文寫手嗰種特有嘅無知同自大真係令人覺得又可憐又可笑
我睇過佢有本蝗蟲做主角
又有本vrmmo主角好似叫江河國王
想問佢有冇寫過本比女神飛咗之後穿越西幻世界?

混沌虛無應該幾出名
道詭異仙 真係愈睇愈正
想問有冇愛恨情仇加武俠嘅推介
近排突然諗返起趕屍客棧嘅林靈素同魏寧, 好想睇le類嘅故
連載中或者已完本都ok, 唔好爛尾就得, 感謝
講得幾好

我一開始睇網絡小說係從講故台同紙言開始
都有唔少令我印象深刻嘅佳作,例如病港同埋有心無默啲故等等
仲買過實體書添

不過就係睇到冇嘢好睇先睇支那小說啫
更何況如果本書喺度奶共同屠美滅日嗰啲就自然會棄書架啦
甚至放上嚟叫大家避開本毒草添

btw 如果有好嘅香港網絡小說都可以喺度分享
絕對歡迎
劍徒 劍卒 好無睇?
係咪一定要由劍徒開始?
爽文定搞笑類定認真
之前高登有個絲打專係大陸寫女頻小說,好似幾HIT,仲搵到食,唔知依加點
有無清追緊"大夢主" 得唔得?
赤心睇到鼠疫頂唔住棄咗

有無類似蠱真人嘅小說介紹
原神,唔計政見都係垃圾game。唔好咁大聲同人講你食屎
蠱真人本新書
https://lihkg.com/thread/2846778/page/1

喺連登都有百幾正評嘅玄幻故
記得好耐之前高登睇過一個幫人寫遺言嘅故,幾好睇,最後睇到好心up
[有沙入眼]是咁的,我嘅職業係幫想自殺嘅人寫遺書
https://www.shikoto.com/articles/81457.html

係呢個喇, 唔敢再睇
連登D短篇有D真係唔錯
但係出色既長篇小說真係冇乜
套漫畫好似係作者有班讀者課金課出嚟

雖然好多人都覺得香港嘢唔好睇,但仲有唔少人都有心有力支持緊
其實唔係蛇尾唔係爛尾 係直情無尾
如果佢可以將佢諗既結尾變返做小說情節就真係神作 可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞