網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
new po lm
我的治癒系遊戲好似唔錯
河圖咸故
cls
歌好聽
書垃圾
睇首歌嘅序就得
最近刀劍神域喺youtube重播
有冇小說好似SAO咁game over就會死
或者抄刀劍世界觀嘅都得
唔想重睇SAO小說
lm
睇緊幽冥仙途睇到個人好壓抑
呢本真心正, 去到中間高潮位, 後面我反而覺得有啲平庸
最近睇左3本排行榜上嘅書
星門
夜的命名術
從紅月開始 推薦

星門
老鷹寫作越來越勁 不過又係新瓶舊水
老土沉悶 毒點太多 不斷重覆玩煽情熱血
主體毫無新意 基本一開始無耐就崩左 已棄
夜 我覺得群穿本身好難寫得好睇 呢本書有吸引力
差唔多追到live 雖然當中有Ð毒點 但都可以忽視
後面都開始悶同崩 不過可以補到 等肥再睇
從紅月 依家睇緊 追到live 呢本書好睇 推薦
另外求書
除左都市(現實或過度影射) 同愛情類唔睇
其他都睇
係得紅月好睇
大家有冇啲搞笑類穿越或者網遊推薦

類似獨闖天涯果類

呢本我覺得好好笑又冇大中華膠
最近追緊(我隻想安靜的做過苟道中人),開頭以為係啲垃圾系統修仙,但睇落作者寫得幾好,經常被系統強制執行好好笑!
驚悚樂園

獨闖天涯 係咪主角輕功好勁果本?
係,人快腿快。好笑得黎又唔膠
昡光姬好瘦, 觀望。
有冇啲都市小說 主角永遠係佢個階段係最勁果個 唔係一出世就無敵果啲
推薦一本
我打造了舊日支配者神話
克蘇魯+系統+無限流
本書嘅節奏可以分為異域任務+現實賣爽兩部份

每章節發展都係
(1)主角透過解決任務
(2)將經歷變為影片/電影
嘅迴圈

解任務部份嘅文筆不俗,能夠塑造氣氛,世界觀有心思,“系統”嘅存在有佢嘅意義

現實賣爽部份如果係一口氣睇係幾爽,但未來追到live仲維持咁嘅節奏,未免有水文之嫌

利申:兩日睇晒300章,live緊
睇左百幾章蠱真人,覺得麻麻地姐喔
耳根新書有消息未?
希望寫返仙逆 求魔咁
睇埋死人經怕你自殺埋
最近開咗本書,叫重生之魔教教主,本來都冇咩期望,但睇落又幾好睇

個主角性格係嗰啲寧我負天下人嗰種嚟,但好易殺人全家,可能有啲人唔太鍾意
本書睇到講「香城」嗰到毒到頂唔順設定就幾精彩,但人物個主角變咗怪獸之後傻傻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞