網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
寫左三分二 洪荒歷分為午夜 黎明 正午三部 依加寫緊正午 主角係盤古

同埋唔會有無限世界了 個設定廢除左
I see! 唔知幾時先會有網上中文,人在美帝,實體書係買唔到嘅
google book有呀上個po答左你
收到,thanks!
" 這項發明的原理我就不詳細贅述了,因為……我說不清楚。
就算我能說得清楚,對於大部分人來說,閱讀這種套著物理學外殼的虛構時空理論時……眼前也是一團亂麻,隨意地掃完這團亂麻之後,這些人沒准還要說我是在湊字數;所以,關於那個設定,我就不細說了。直接用這麼一個帶有嘲諷性質的小節來湊上幾十字,方顯鄙人光明磊落、為人局氣。"

真係好服三天, 仆街處處灌水灌到你冇咁好氣, 一章仲要特別少過人
睇緊王國血脈,除咗第一章寫得唔太成熟有d亂,之後就超級好睇
imean第一卷
魔瞳 都唔記得追左幾多年
赤心巡天係咪未有解釋到打更人既來歷?
想知觀者同魔女現實點收科
已經開始有D小世界feel
單純係齊國嘅秘密高手?
應該冇咩特別,比盡洞真
之後就同火鳳差唔多計中有計中有計

不過佢話自己寫啲background 係真係有搵番啲學術書睇完先寫
魔女劍姬 伊古拉 女媚娃(唔記得叫咩名)
之後再有幹員都唔知點算
有冇恐怖類推薦
地獄公寓有冇睇過
我睇逃出篇睇到攰
嗰時追live計中計到唔記得咗一開波因咩事搞成咁
有章中說啲人提水先有記憶,但有次好似比起點del晒就睇到R頭
頂唔順想佢完大章節先再睇,到而家都未睇返
見到寫到之後都無講下
其他人物點都會寫下
睇緊吃鬼,可以話ok但睇到第5章開始覺得有啲悶

所以想求啲古代歷史戰爭類小說,其實係想睇近代但近代大部分都係奶共,或者有冇啲係民國軍閥嗰期
試吓先
睇到魔王十字就可以當完
後期食設定食到傻
有無人有睇龍城
方想D書真係好正
但屌佢老母真係斷更斷夠未
二戰啱唔啱
鐵十字 月影梧桐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞