網絡小說集中討論區<20>

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
第一次寫作既話,可以試下「抄」
將你睇過覺得爽既某d情節,套入你本書,用你自己既文筆表現出黎
我都啱啱試寫咗個,讀完書之後都無再揸個筆,盡咗力寫,不過無乜人睇

自己P回故又無推力

如果可以希望巴打都睇吓,唔特別貼link宣傳得咁肉酸,歡迎㩒起底睇故
謝推

唔甜的,不過cult
哇,我既能力評唔到你個故wo
支離破碎咁,應該係你既寫作風格?內容唔太明,同埋用字+d比喻好….有特色
又唔係出書,發現都無所謂啦
只要寫得好睇ok la,可能問題係你太強行塞入去,有d突兀姐
同娘娘每講一句嘢內心諗d嘢

寫得太散?
搵倒本 我打造了異常控制局 ,一開始d設定都算有懸疑感,同埋無民族主義嗰d毒,都可以當糧草食下。
https://www.ptt.cc/bbs/CFantasy/M.1551960396.A.415.html
search咗下原來又有民族主義劇毒劇情,究竟有無邊本都市文係無?
求 以弱勝強、劇情緊湊的智商文唔怕虐主最怕悶到嘔的平淡文
依幾年寫文
除非完全唔會有華人出現
唔係都要預咗有
書荒
求大家追緊嘅書單
已經叫做好少
老實講你睇嘅係支那小說, 班作者就係果到寫作, 唔排除瀨共
由細到大都俾支共洗腦又限言論, 或多或少都覺得支那好支那妙, 對所謂祖國好有好感嘅都唔小
所以都市流或多或少都係咁, 唔好好似咩大王饒命咁太過火就得, 一係你就永遠唔睇都市流
講番本書, 入面夏國中後期都基本收咗皮轉為幕後, 基本上得番個名
咩書正版受害者
我的成神日誌
這個體質便宜賣
武俠:開局獎勵滿級神功
武俠太短等肥
另外2本準備開睇
完咗?咁睇了
上一套異常散睇無一次睇好睇
推薦一本個人覺得仙草
家父漢高祖 - 起點月票十一
内容大概就係講現代人穿越到去劉邦第七個仔身上
但係靈魂融合嗰陣出咗事變成係由劉邦第七個仔做主導但係帶有少部分現代人記憶
暫時睇到live都冇乜毒點
冇抄詩
有抄現代產物(紡紗機)但係都係略略帶過
雖然我個人麻麻地歷史類
但你咁講,等呢本有返百萬字我就開先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞