[Samsung]原機真。安心 裝安心出行(唔洗買)

541 回覆
1060 Like 38 Dislike
認真測試
安全資料夾 入面嘅 NetGuard 係咪真係Block 安全資料夾入面嘅安心出行

電話A 開wifi hotspot + tPacketCapture
電話A Capture Packet
電話B 用安全資料夾 裝NetGuard + 安心出行
電話B 連接電話A 嘅wifi
電話B 開安心出行

用電腦 wireshark 開tPacketCapture log 底嘅 pcap file
結論係 以上嘅setup 係block 唔撚到安心出行連上server

依家再試下
安全資料夾外裝work 唔work 先
新機A22會唔會有?諗住開部新機搞

用shelter
我用Insular既, 但係security folder應該一樣原理
用電腦開個charles proxy/mit proxy, 電話wifi connect, 清一次record先再開work profile, netguard all block, 開黑心就試到係無network traffic
你cap到既會唔會out of security folder平時既traffic黎?
啱啱用iphone試咗, 開咗飛行模式關晒所有上網, 入去安心按更新, 個時間都係會更新, 應該係拎咗部機本身嘅時間.
其實用blokada block咗個domain咪得

利申用緊
會唔會block 埋其他用返aws server 嘅app
Blokada show 個domain 係 www.leavehomesafe.gov.hk 同regqr 唔知咩咁,唔係aws(唔知點解)不過block 咗之後安心出行就出到no network connection prompt
IPhone 有冇解決方法?
前兩年既a80有,唔知睇android os version定點
唔使袋多部機出街真係方便好多
建議就算用apk裝完之後都喺裡面開返個新google ac, 因為到時萬一啲犬隻要check埋Playstore都唔怕.

準=accurate
三叔機就唔使搞咁多嘢啦,本身DNS都掉上114南京信風同QQ
咁講可能犬隻會唔信, 因為正常an機都會有
idog好酸好酸
想問下 用緊google pixel4a 5g 有冇類似app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞