[Samsung]原機真。安心 裝安心出行(唔洗買)

541 回覆
1060 Like 38 Dislike
shelter 係靠android 內置既work profile 功能去做野

安全資料夾係三星自己僭建既空間,入面既app 連唔到android work profile 應該正常
連登仔終於感受到用三叔機嘅好處
你係咪好感動
一直都有用secure folder,不過我係倒翻轉黎用
因為我果部係公司機,我係將啲私人野/app放晒落去secure folder
有咩方法可以潛入法院
冇錯,呢個先係原意,將啲重要app同相放入去,例如啲銀行app,依家用黎隔離垃圾其實好本末倒置
照計係
開VPN用電腦download, 去呢度

再用usb過去電話, sideload裝完唔好delete apk, 每幾日delete 再reinstall
整完
我用完安出, 再每次clear埋個 Clear Data 同 clear cache 係唔係就應該安全?

我見clear 咗data每次入去都係冇記錄
正常
仲每次當你第一次用要skip過d簡介
你唔封佢網的話

你會次用佢照樣可以send 走啲你唔想佢send 既野 (後門就係咁既意思)
咁咪變咗要長期開住vpn
個netguard一定要長開? 平時唔用安心出行嗰陣關咗netguard佢得唔得?
要長開啦
安心係背景唔知咩時間不停同SERVER有交流
唔係SCAN嗰下
睇你覺得個app 會唔會背後自己搞鬼

所以先話要用埋shelter 凍結個app
今日個popo高級督察話裝假app(就算冇用到), 都可以以"意圖犯罪"而當係犯法

有人吹緊風
話想連用後備機裝安心o黎避正苦偷資料用應該當犯法

有朝一日, 連用netguard/shelter/sandbox裝安心去避正苦睇你行蹤都當犯法, 我覺得真係唔出奇

到時應該唔會再有人諗法對付方法o卦
難度高D咁啫
香港太多人有兩部機,就算政府實名都話每人可以有好似兩三個號碼?
好難講得通我邊部係後備機
另外佢無限聲稱資料只會存係手機,咁我唔比佢有DATA傳輸根本唔會有影響啦
我有個問題
我攪晒之後入安心個APP揀佢個設定〉每日更新
我揀完之後佢都會顯示呢一刻個時間係最後更新
其實係咪正常?
定係佢真係LOAD到去SERVER CHECK過有冇UPDATE?
定係我SET錯野
本身呢啲係For啲重要資料或重要app,放安心入去咪解釋因為覺得呢個app好重要囉,依家又唔係改佢任何資料
其實e家用 安全資料夾 + NetGuard + 官方渠道下載嘅安心出行
目的只係避免佢告你虛假文書

就算唔改法例
佢依然可告你萬能key 不誠實使用電腦
總之俾人捉到 一定要記得
我冇野講
安心回家 同 cap圖
睇來閹割版可行
呢個版本都咁耐之前
好易比人覺得唔似樣慢慢查你都幾麻煩
係 佢介面改少少 或者換隻顏色已經分到
等同逼你去更新最新版
到時先真係加埋backdoor話咁易啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞