係澳洲住左4年幾 你問我答

1001 回覆
43 Like 18 Dislike
Bachelor 3年
我有可能讀多1年honour
2年master compulsory考牌

無讀7年既
當年去過 syd city M8 幾次,啲韓妹又正,又好服務
其實WFH我睇佢就係講電話多過做野
然後我又上堂講野
成間屋勁噪
Archi聽講好難搵工
唔知你citizen會唔會易D
Woolli嘅話佢會成日 offer 你成日買嘅嘢有 bonus pts
不過我個人偏向coles
我宜家玩緊4wks 20000pts
你諗下嘢本身要買,但冇啦啦送多$100比你洗
係咪好吸引
其中一種最瘦既瘦肉, 唔夠肥, 唔好食
其實好多firm請人 如果去睇啲website
但好多都話請graduated2-3年經驗
我諗我master elective會揀placement
Coles硬係覺得啲野會平啲
唔好意思,想問下你個配偶簽前後等左幾耐先有?
呢個情況office同wfh唔會有分別
點會無加價
過去3年d grocery 貴咗起碼10%
Covid 開始 減價嘢係少咗同減得無咁密

呢到d嘢一加就加 5毫1蚊

Connoisseur D雪糕早2 年 50% 只係5蚊
而家要5.5

如果你係metro woolies買d唔係on special嘅嘢仲要貴多10%

我問d local 同事佢地完全唔覺

唔怪得d supermarket可以加價加得咁狠
但唔知點解wooli感覺新淨啲好行啲
肉同蔬果係woolies 新鮮d

不過近排coles有d 豬肉片可以打下邊爐 / 煮麵淥下幾好

儲分好似flybuy 多d activity challenge嗰類會儲快d咁
真係睇地區
有d地方woolies又細又殘
咁等我住咗一排如果冇上嚟開post咁我應該慣咗
唔知係唔係我唔好彩,
之前連續幾次woolies買牛扒,
慢煮上嚟後中間散開,
好似兩塊薄既肉再夾番埋仲要有陣怪味
而家想食扒都係網購和牛算
每星期買野都起碼四、五袋,有時仲要托米
所以佢一加價,我下星期就去wollies
等flybuys 再有promo 先去Coles買

計呢啲分睇落好婆仔,但真係慳到啲嘅
起身揸架車出去海邊食個早餐,食完放狗,勁開心
佢個時話要18-24個月,但最後10個月就批
未見過20000pts
之前都成日儲,儲左十幾萬分
呢輪搬完屋無乜錢redeem 黎用,買左幾個月野唔洗錢勁爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞