係澳洲住左4年幾 你問我答

1001 回覆
43 Like 18 Dislike
你喺邊到買,我發覺超市有呢個問題,反而肉檔無
Coles
我都覺得gold coast應該係比較適合旅行only
我買開免治豬蒸肉餅,發覺coles真係唔得,但肉檔嗰啲又無乜味,可能真係一分錢一分貨
佢係homeless然後有警察同佢講緊野
但我見到地下有針筒
清晨5點幾
沙灘正唔正?
對唔住發佈左錯誤信息
小學就唔清楚啦
可能一直佢都覺得我蠢 英文又差
應該係嗰啲反華人公司 低人工既人
因為我唔鐘意打英文 多數都傾中文
又唔多鬼frds

但事實係我唔外向加我純粹鐘意打中文
我英文冇佢咁好 唔表示我真係咁差
我又養到自己
投資又幾好 又供到自己讀書
仲有得養狗 申請移民

俾佢知我過得咁好 佢應該仲嬲
我住apartment咋
One wall plus bench top唔大架
nbn 既話一家係用aussie boardband
超級穩定+快
穩定到佢出email 話suffering outage個陣你都會上到網😂
Apartment 養狗ok?夠位俾佢走?
好叻呀你
但係呀 有時我都唔明點解會有人認為運氣先係重要攞身分既野
一定有包括當然 但努力真融入個環境真係好重要
邊到?
加油呀澳洲係好好環境比小朋友成長
Sydney歡迎你
講真 熱唔緊要 唔好濕呀屌
又痴笠笠 香港就係又熱又濕
brisbane 成個urban design 都唔係靠public transport 任何public transport 都係垃圾 除左個免費ferry
我夏天成日去沙灘 唔明啲鬼點赤腳行屌石屎地
係,佢啲巴士基本上9pm之後就已經冇車
好多道友架
見過有個陰暗位公廁入面特登裝左個醫療用黃色膠箱
寫明用完針頭請dum入去
我冇仔細研究, 但除左比道友dum針筒我都唔知邊個會係公廁用依個箱
好喇呢個我可以認真解答
Coles Woolworth係賣公豬
你去華人肉檔好多 係母豬 你問就會知
已fc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞