TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
Ola r, 但我就唔知佢同 international 有乜分別
新手想問

射倉我明

但原先戶口錢 係咪要人手出金返自己銀行先?
之後TD international係同CS Int merge
咁我哋香港地址會唔會被迫遷要我哋去返CSHK
到時應該用到 tos la
如果用ACAT轉倉,係可以選擇連埋錢一併轉埋去新嘅戶口
我啱啱先開到acc…
笑左 好慘啊
撚狗呢兩隻字完全係形容緊你
如果唔係無縫交接 又要煩多次
我開始覺得成件事根本都撞曬
大部份人無需要開咁多acc
cshk係完全無優勢 根本唔需要考慮去開
想要tos就去開td intl
你邊會因為本身無25k 依家無左25k最低存款限制而去開cshk
講得好 CS自己set個on9 requirements跟住waive返
又唔係話有咩特別服務 點解要用佢
Agree
td int.仲洗唔洗外國地址?
洗唔洗預約上去?同埋轉出d錢有無手續費or限制?
而家仲有邊間係免佣同埋有future, option買...
手續真係好煩
唔該曬巴打
TD US
轉倉途中有冇得買賣
本身有FT ac,想經ACATS轉曬過去FT度
喺FT個webpage版個介面,存款/轉戶 -> 資產轉移 -> 從其他券商轉入ft嗰度
對方公司名嗰欄,直接揀preset嗰堆券商名裡面嗰個TD,定係要係後面加返Hong Kong Ltd?

而家好似仍然可以用Passport開CS International (?
唔知可唔可以直接轉去CS Int.,咁樣就算2023合併都應該唔洗煩多轉,雖然暫時冇TOS
個acat 動作要係td HK 做定係新證券做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞