TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
10月6申請轉去FT
今日收到email話成功
我個倉同電匯筆數都未入到去
好似睇, 但我選擇射倉走去 TD Int.
唔係既, CSHK 未用過, 唔多清楚, 但用開TD Desktop版好好用, 好Pro, 唔想轉走啫, 所以至轉曬去TD Int 囉, 其他人有都係轉 FT, IB.
無喎, 晚晚試下都正常登入到, 但我係未開通, 仲等緊美國做.
啱啦, 正常太約計佢一個星期工作日, 至射到FT.
多人射去FT, IB, 原本用習慣左既TDHK, 就轉去TD Int.
算啦, 各有各人用證券商既方法, 搵到美金就OK啦.
TDHK 個desktop app 依家好慢.
TD, FT 用開, 離岸OK, IB 都大把人用, 見朋友用開, 但比較深, 我無用了.
支牛就留返比藍屍用多, 可以不用答佢地啦.....浪費搵美女時間.
支牛就留返比藍屍用多, 可以不用答佢地啦.....浪費搵美金時間.
因為IB 好多野設定, 幾難用下, 所以非專業就用TD or FT 夠曬你汁美金了.
快架啦, 等多幾日, 無問題即係好消息.
你預7個工作天啦
收費如何?係咪用city 入金唔駛手續費?
係,你要先電匯過去 IB 先畀你 verify 戶口出金
開香港City 戶口, 有一隻係無最低存款既, 開左入錢, 轉金過去證券商你戶口, City 有一欄係話你轉美金過去時, 你比手續費定對方比, 你Click 你比, 咁City 自己轉金過去時就唔會收你有關手續費, 之前這裡有一個Post教人入金時用過, 我再這裡講一次就係咁做法, 唔明可以去City開戶時可以問清楚的, 前排因為太多人開戶, 要排隊等開, 這兩個月我就唔清楚多唔多人開戶了.
我好早開左,我都記得有人講過吓轉過去唔駛錢所以確定吓,就咁查一下好似 FT 收費平啲,如無意外應用佢
我都一樣情況,搞到desktop用唔到,淨係用到thinkorswim app
FT 正啦, 好用, 簡潔, 我有時係TD 睇盤, 但只用FT落盤, 煩就煩D, 不過買得好開心, 同順下
有冇人聽咗今日個英文webcast?

有冇咩內容值得留意/聽?
睇盤無咁好用?
我都甩晒用唔返出晒金唔搞了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞