TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
仲未得 問左td要7個工作天
梗係開左
但IB篤提款逼我用香港戶口提款 就算我篤USD佢都係逼我提HKD
咁FT轉移記錄個畫面有冇變?
處理中
屌 咁點解我係駁回
買股票零佣金?
你有無問ft同td?
打電話問左TD 佢話轉移申請係成功提出
狀態係moving out
但FT個邊就話Error sd左email冇覆
FT中文電話係國語 我唔識講唯有繼續等
依家我D錢同倉位入左黑洞唔知點撚搞
係喎, 我個區汁下一間得一間, 有就行好Q遠, 以前可以日日入金出金, 而家一個星期只可以出金一次, 入票又無, 攪換BOOK又無, 好唔方便.
咁恐怖 咁應該係ft問題
唯一可以做都係等FT覆
比兩間野一齊SH 我屌
我近排先轉哂D倉去TD同sofi諗住長揸
點知燈撚到一個摺埋 一個收月費
依家想走佬 又卡係轉唔走個倉
巴打有冇問點解之後嘗試login tos但係唔成功
有 佢話我既轉移已經提出成功 所以個戶口係: done and closed
總之依家個狀態係
TD:你話要轉 雖然我未轉完就close定你戶口
FT:明明人地TD仲轉緊 佢就中途reject左個申請
我D錢:係黑洞
Sofi 真係仆街黎, 當初想用Sofi, 諗住容易操縱, 點知要攪每月收費, 係人都走啦, IB 都開始唔收月費啦, 之後唔知做乜, 推左自己去開TD HK, 用到而家, 但都算一半好彩咋, 而家TD HK 都汁啦, 又要轉去TD Int, 攪一輪, 希望黎緊唔好又要我攪咁多野, 我只想買賣汁下美金咋.......
我係好多年前睇了, 之後無再留意, 可能早兩年已經比申請TD Int.
當初用sofi係諗住長揸etf所以冇盤前個app又廢都冇所謂
最緊要免費 點知….
然後就為左方便 揀左免費又可以fps既TDHK 哇屌你竟然執柒埋
依家揀FT 貪佢免費+介面簡潔 屌竟然射唔入個倉
然後又比citi個廢app激到我窄窄跳
我email問咗ft,佢話要揀clearing inc. 唔知關唔關事
但明明TDHK又收到指示架喎 話轉緊喎
我諗我個case都係要等佢覆先解決到 係燥在D錢責住哂
呢幾日打風+紅日明明最得閑炒通宵但冇得玩
其實放心, 如果FT 知道你做左野, 佢地會跟, TDHK 都會跟到既, 我上年都試過轉野過去, 係可能要等一星期, 你知道美國人做野好慢, 唔似香港, 訴求係返工, 做野快只有香港人咁ON9, 等多幾日啦, 到時至入貨炒野, 而家當休息一下先囉......總之申請好個離岸證券商, 之後安樂地買賣啦, 汁多D啦 !!
雖然唔關事但FT既巴打點樣申請debit card?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞