TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
其實我都要同你咁, 做同樣野, 但TD Int 未開通, 又係要等7日, 通左都唔射住, 唔係又要等7日, 等我放曬D貨, 慢慢出年2月前至射都未遲, 仲有時間.
FT終於覆左我 叫我兩個工作天後再申請轉移
WTF? 屌 到底佢有冇認真check?
啱啱係隔離IB post問左 原來要親自去office簽先射到外國戶口
我未轉到倉但係仲入到tos
我都係揀clearing inc
轉戶冇咁快的,我之前Ib轉FT都一個星期
我都感同身受
本身有個大倉喺tdhk,有個細倉喺sofi
早排sofi突然話收月費,於是嗱嗱臨入紙轉倉
結果過多兩日tdhk就話要同cshk合併,會執柒tdhk
就又要開多個TD intl射倉
不過都冇巴打經歷咁癡線
夾咗喺中間,乜都做唔到
咁你揀clearing有冇收到TD email話轉緊?
因為我揀中文字有收到+TD中文CS話有轉緊
td有send email比我
唉佢叫我過兩日再申 到時又唔知揀德美利定clearing好
來回失敗多次既話 搞得黎隨時比人SH一個月以上
如果我D妖股係呢段時期爆發就真係揼心口
唉 咁我聽日揀clearing登記多次定照揀返德美利好
驚我揀clearing又話我兩次唔同指令 揀德美利又驚繼續失敗
但係啲股票照道理已經唔喺td度
同埋個account已經冇咗
咁點申請轉移?
同埋最緊要
啲股票去咗邊
你如果揀德美利轉到就唔駛再整多次啦 我係你今次就揀clearing
我都係揀德美利,但未比人reject
td既字眼係「done,closed,moving out」
Ft既字眼係「駁回,Error」
到底我個倉依家係邊個次元….
又話者咁講 如果我唔再用FT申請多次
我D錢係咪就永永遠遠係黑洞無人認領到
你7/10先射倉無可能咁快轉到 我5/10射都未得 所以你td a/c無可能close左
係,我6/10射都仲入到TOS
但事實就係
1. app版tos登入唔到
2. TD網站入到去冇哂帳戶號碼/交易紀錄/提款選項
3. 網站版tos唔知點解入到 倉位係$0 亦都冇帳戶號碼係入面

啱啱cs條囡同我核對個人資料 考我個戶口有幾錢資產
我心諗:屌 我登入都登唔到 點記得有幾錢
Ching 好心急, 想放假時入場玩, 明白心態既, 但無法, 無7日以上唔駛立即玩,真係攪好耐架, 唔會無曬錢同股, 呢下唔駛驚既.
佢自動close 左你account? 係咪因為你揀左轉移成個倉去第到?
我用FT個一鍵轉倉
有冇TD Int 成功開到同成功出金既巴打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞