TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
到時先算
個時都估唔到咁鳩屎既做法
TDHK先要
因為金管局逼一定要用

好似係
internal transfer轉二至五日

不過你都可以繼續用TD HK直至12月31日,之後只可以出,唔可以入。所以理論上你可以繼續用TD HK到12月先轉都未遲
開Td international 用HKID同BNO有無分別?
用 cash ac 係咪即係我平咗倉之後等兩日筆錢先可以再用嚟買第二啲股票?唔可以即刻攞呢筆錢住?
原來FT個website版有Trading View layout既圖表分柝
直接射倉FT唔洗諗了
睇你D貨本身幾時入

如果係同你賣係同一日,係要等兩日,如果唔係可以即刻
原來係咁Thx
尋日上td intl申請新account
頭先想登入 個網係咁話log in request time out
有冇人試過咁
係咪打風搞到你嗰邊訊號唔得?
上網正常 係td個網會彈一行字
唯有晏啲chat問下cs
要入ola,account未開到入唔到www.tdameritrade.com
係咪一定要fax?
oh係喎要去ola 唔該
我見好似TT就咁填都得, 未研究
平時出金都唔會問架
點問?
我未填表, 個CS只係話填好比佢地就得
最後開通有email收的, 好似香港當時申請一樣, 我收過當時申請TD HK有收過email 的, 如果無收到email, 就得閒Login 入去望下, 但應該平日工作日就OK.
我試過把TD Int 戶口加到入去 Authenticator App, 係加到的, 但登入Ola 就無問我, 可能等開通左至用到, 又或要答問題至入到, 之後會再試吧.
我只Upload HKID Card, 無用BNO, 應該事但一樣都得, 佢再要的話, 佢會問我囉Passport, 咁至再Upload啦, 現在不用住的.
我通常一日就可以戶口入返條數, 可以再買了, 試過有2次遲過一日入數, 最多係兩日(用左幾年只係兩次遲).
請問由TD HK轉貨去 TD int,張form係要交比HK?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞