TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
出金應該同HK無分別?
td int 一日就開到
其實不如直接開cs int好似仲好
TD hk應該就係太細,人手唔夠,所以執咗佢好過慢慢merge
真係太多人開成班員工走佬
TD INT’L尋日申請左,交曬文件,冇聲氣,而家想上去官網,但話login failed, 有冇巴絲係咁情況?
個戶口開左之後兩邊都login到
係,但係未開完要check process要上ola先得

我啱啱試過入www.tdameritrade.com都係login failed,但係ola ok
我前日開ola account,岩岩上去check 已經批左
兩個website都會入到
有冇轉用 FIrst trade
諗住之後點匯錢好。。。
citi電匯
個個月出糧入錢都係甘下

我上網見到有個叫 wise 既 transfer agent 好似手續費平 唔知有冇Ching用過
citi免手續費
冇 citi priority
Plus 咪得
但係唔夠us25k應該開唔到cs int'l?
想問cs/ cs int'l 如果係cash account 應該唔受pdt rule限制?(睇過但唔sure)
我係開通咗先入錢
所以真係唔知洗唔洗25k usd
不過佢website咁寫

Minimum Deposit Requirement
Schwab One® Organization accounts require a minimum deposit to open. Please contact Schwab for details.

我記得cash account好似唔俾day trade
cs int'l 都要受pdt rule限制
cs hk唔知 如果td hk要 cs hk應該都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞