TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
上個po有人解釋左,TDHK唔可以係香港sell TDUS
所以係hidden option
點填先開到tdus option2/3, 填極都話開唔到,
tdhk果時都係咁填又開到?
唔transfer 都可以免25000?
洗唔洗入左錢先 做 internal Transfer?
你如果有TD HK, 按指示轉錢轉股過去TD Int 就可以, 如果你錢多當然而家可以入錢開始玩.
你意思係我已經可以去TDHK 搞 internal transfer?
巴絲你地個transfer 去TD ola
會唔會關左TDHK 個ac?
琴日用citi plus tt過數,今日已經到td intl
都執
仲專登去關做咩
做完internal transfer咪算
想confirm 一下
轉ft 的話
如果用citi plus 電匯銀行就唔收手續費
ft 係咪都唔收 淨係出個下先收35usd?
這Part 我未做, 立立上面講有人話要填完寄返去TDHK, 另有人又話TD Int 或 TDHK入面有一欄按完就會轉過去, 我以上全部未做, 未有時間入去睇, 但係都係事但做一樣啫, 應該唔難既, 你可入去網頁望望先, 無就Email 問下TD HK.
呢個問題我都想知, 錢同股如果都走曬去TD Int 的話, 舊個一個TDHK 係唔係由佢呢??出年2月之後會取消個戶口了, 這裡未有人答到, 可能仲早, 未有人做到這部份, 可以email 問下TDHK既.
好似係, FT網取錢個版有寫.
TD HK internal transfer張form上面有得tick 射完就直接取消戶口
無錯, 完全無諗過會轉CS HK.........有TD Int 咁正既糸統玩, 仲點會用CSHK, 雖則25000唔駛可以轉會.
認真有邊間個app可以好似牛牛咁
唔駛次次都要登入 又有即時報價
介面又易用
有我即刻Del牛牛
cshk手續仲煩過td int,td int仲要係離岸,諗唔到理由用cshk
總有人反常理既......例如仲要轉去用牛牛......唔知個頭腦諗乜.
上網申請TD Int 戶口 >>> 把現有TD HK射過去新的TD Int戶口 >>> 完成, 只有等幾日過戶, >>> 又可以用返TD DeskTop. 連去什麼中環置地都不用攪呀, 幾方便......係間CS HK 唔想教你過去TD Int 啫.
我用td int開埋cshk,cshk尋日打嚟仲同我約時間,開頭諗住咁煩唔開,見佢打嚟開埋佢算
我早兩日至申請完 TD Int, 佢話不用交文件了, 只有等 !! 唔知要等幾多日至可以用呢???

有無Ching 交左幾多日會開通用到TD Ola??
我想試下把TD HK 所有野射曬過去TD Int.
我早兩日至申請完 TD Int, 佢話不用交文件了, 只有等 !! 唔知要等幾多日至可以用呢???

有無Ching 交左幾多日會開通用到TD Ola??
我想試下把TD HK 所有野射曬過去TD Int.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞