TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
到底想點撚樣呀
EMAIL去FT問下
兩邊都E左 希望解決到點解得我咁撚麻煩
我淨係想快D trade得返咋屌
點解我係cshk開戶 明明填左w8 同個咩tax reporting data & self certification後, 之後再登入好似又要我再填過既?
同埋成個申請過程都冇叫我預約上office既?係咪我禁錯野
無知一問,岩岩申請緊TD OLA.
TD OLA 即係 International?
ola 申請完就可以登入td int
太好
TD HK 轉左去 TD Int > Ola, 當然係在Ola 網頁 或 佢軟件登入啦.
thinkorswim 可以新戶口登入照用, 而HK只用到2月最後限期.
OIC Thanks !!
我仲處理中
我申請時都係咁, 係因為w8, popup時你未填曬野, 入面可能仲欠一條或以上, 再入去Click 返就過到機, 最後係幾日等開通, 睇返清楚D Update 返就OK.
真係好, 可以以後用離岸了, 記得申請TDHK時, 唔比咁申請離岸Int, 只有半離岸TDHK.

你係咪揀錯名 我顯示td係英文
你晌TD HK 邊一版做?? 可否Cap個版望望, 不用填野, 我只想知邊一版射走啫.
最後我再試過, 如果你把新戶口TD Int Account 名加入去Authenticator App, 當你再一次Login 網頁版 或 thinkorswim 時, 就會收到Authenticator App問你同意或不同意這登入, 如果無加入去個Authenticator App, 就再登入時就不會問, 就係咁, 原來自己決定的, 我覺得用比較好D, 對自已個戶口有保障.
你打TD會顯示兩個架 我揀左中文個個
而且我有收到TD既email 話開始tran緊
係FT做
OIC thanks !
但佢既款係要我重新填過,同埋你填完w8後仲要唔要填tax reporting data & self certification?覺得好奇怪申請其他證券商都唔洗填呢個
係, 我都係全部填過, 因為佢想你Check一次的, Click 返曬或答曬 Yes or No 時, 就OK架啦, 過到曬關卡.

而Tax Reporting Data & Self Certification 就唔覺有咁問同答, 因為我記得答時, 問我係唔係美國公民或有無當地稅務等等, 咁我在外地生活當然無啦, 答無時候就好順利過曬關卡, 事實唔係公民時候就無問我有關咁多煩問題, 只有比我香港税單號碼填上就無其他問題了, 希望你順利過曬關卡, 汁多D美金.......
Sorry 睇錯你第一句, 係申請CSHK, 我睇錯係申請TD Int, 咁就關於佢既w8 填法我就唔清楚了, 因為我唔會轉去佢個邊了, 我只申請TD Int, Sorry 眼訓睇錯左.
射倉期間有冇買賣?
佢好似話no trading will be allowed
就係乜撚都冇呀屌頭都痛撚埋
咁真係要問下TD同FT搞乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞