TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
無得用tos真心煩,我係由ib轉過黎,用左tos之後真係返唔到轉頭。
依家好擔心,之前用左好多時間寫既 scanner script,圖表style無晒。就算開到TD int,d setting會唔會用得返
依家唯有咩都開晒,用返ib trade,希望開TD int可以用到tos。
btw TD int 係咪唔洗最低存款?淨開個ac黎睇圖得唔得?
用IB兌錢+FT買賣定係直接TD(int?) 好啲,但好似已經冇FPS入金
我唔搞td啦 直接FT算 td int隨時又會變埋做cs
留名
巴打會用咩入金去FT?
平野黎講ft就真係冇乜可以挑剔
美股版一通差不多,
開個citi ac最易
ib可能開埋做後備
睇過ib個介面實在太複雜,應該都會揀用ft
過錢去ib轉美金再射去ft
轉邊先俾最少錢?個倉d野幾個月先郁一次,同埋想之後拎哂d錢出黎邊個平d?
我就唔洗畫圖既,
但屬於即慶派,有時見到個chart覺得啱手就會入貨
tos都用左幾年,firstrade就借tradingview個表既黎用,
講真,不如睇牛牛...
好似citi plus都免到電匯?
賣晒d股攞返錢會唔會平過轉戶去FT?
Ib 唔係可以用fps入錢咩
有冇人知TD International 同TD OLA有咩唔同?
Citi 宜家就算用Citi plus都唔洗電滙費,唔洗一定Priority
可以,不過CS Int冇得Waive minimum balance
Yes thx 巴打
已經批咗ft+申請緊citiplus
客服話至少一年半後,到時CS都會有得用tos
對,基本上一樣,收費都一樣
要自己開account轉
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞