TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
HK 都汁啦, 到時只有INT, 無得分別了.
我都係咁,hsbc轉數快去citi plus 都等咗1-2日
citi完全係睇緣份 琴日朝早電匯去FT 竟然當晚就收到
等我浪漫$25 親身試下先
citi FPS係傻傻地
經常會冇啦啦hold起某d transaction
仲要係不論金額
如果仲要撞正假期
佢要下個工作天先process到
如果正正常常冇問題
下一個工作天就會正常過到數
想問吓佢開戶協議書後面證明果part,係唔係一定要佢list 出嚟嘅職業先得,定係唔使理嗰一part都得?
citi電匯係無問題架,我次次都即晚收到
係個fps鳩鳩哋
有冇人同我一樣係OLA 開完AC, 見啲文件批哂,連tko都入倒, 但冇email叫我入錢, 而家唔知點
唔係香港, 唔一定入一萬
你射過去就得
我文件批哂後, 等左3日先有電郵話開戶成功.
其實我都唔諗住用 係博之後會併埋cs us果時可以免25k usd

不過而家係唔知個ac係咪真係可以用
TD OLA 開戶
居住地區係咪簡HK就得?
係.
點樣匯錢入TDA int係最快/最平
講左好耐咯喎,咪 citi plus 囉,攞 sender pay all
揀 sender pay all
見到了 唔該巴打
cs internaltional 有無美股option ?
CS Intl 開戶嗰 25k USD 射倉過去計唔計? 定一定要Cash?
硬膠到佢, CS int. 有option, 但cs HK 咩都無, 又唔俾人轉CS int
想問你地用Bon特區定身份證開戶?
唔exactly係,只係加拿大Toronto Dominion Bank合資、有股份,所以logo同名都有TD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞