TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (4)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
FT 只有網上版, 無TD咁Pro, 安裝Desktop 版可以連睇9個盤(睇你MON有幾大), 我睇開9個盤(47吋MON), 所以FT Website睇唔到咁多野, 只會用黎落盤, 當然有人簡單買1隻, 用FT就好夠用了, 就係咁.
td唔入錢有無live data?
揀完Clearing嗰個TD之後,點樣揀射全倉+cash過去?
就咁撳轉倉就default咗連埋cash一齊轉?
我係喺ft webpage transfer > 轉戶類型度揀 全部資產

要聽日先知係咪轉埋cash 不過應該都包埋
放心, 有的, 只睇唔買都OK, 好詳細下Tim, 我早前無金一年有多都只睇唔買.
究竟要clearing定中文TD
網頁版冇clearing inc揀,個版面真係太簡陋
依層唔肯定你係個頁search 打td 會出2個結果我都要聽日先check到轉倉詳細資料
等埋巴打你update先搞thx
收一次 / 更新一次文件都要等3-5日, 美國人做野真係慢.
We have received your updated information. Please allow the new account department to take 3-5 business days for the further review. If the information received is qualified, then your account should be opened soon, otherwise you will be contacted for additional information.
全倉股票連cash都過埋?
yes
OK!過得!
TDHK個account吉咗佢擺喺度等自然死亡就ok?
射完倉td a/c會close
我email問咗TDhk 佢話2個都可以 不過唔肯定就揀clearing inc
要呀,我用iPad簽比佢 reject左
3日就開晒FT, IB
對比起TD HK做野真係好鬼慢
大家td ola 開戶入既 Tax Identifying Number 係咩?
佢要我:
1. Please resubmit the W-8BEN with correct FTIN
2. Please update your Foreign Tax Identifying Number as per your ID Card/Passport
通常都係填香港身份證號碼
括號都要?
我有填
其實你申請tdhk個陣都要填
有冇括號應該無所謂
我都係咁, 但仲未收到email話開戶成功.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞