[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
先達250蚊整好死底板 半個鐘拎機
然後拿拿聲拎去衛記 trade到860蚊
換左HTC U11
V10死底板既朋友唔想上LG輪街症死R爛R可以去先達整

u11如何 紅色機好吸引 最衰佢學iphone cut左個3.5mm頭
尋晚試下淨off wifi,mobile data正常開,瞓醒98%

一係wifi唔知點解standby都食電,一係有食電app只可以用wifi(唔通FB?)

會唔會係因為你play store果到較左有wifi果時自動更新 所以先食電?
尋晚試下淨off wifi,mobile data正常開,瞓醒98%

一係wifi唔知點解standby都食電,一係有食電app只可以用wifi(唔通FB?)

會唔會係因為你play store果到較左有wifi果時自動更新 所以先食電?

留定聯絡先 唔係3個月後搵你唔到

play store果到較左有wifi果時自動更新 - yes

咁樣會食電嘅咩?今晚試下off
總括黎講,升左既有無大問題

基本上除左唔關升級事嘅燒底板,完全冇問題

舊電好左 快左
有無巴打知an 7.0有無得root ?

其實都幾大關係 因為過熱

6.0 開始冇root 唔洗諗

其實都幾大關係 因為過熱

要燒遲早燒
先達250蚊整好死底板 半個鐘拎機
然後拿拿聲拎去衛記 trade到860蚊
換左HTC U11
V10死底板既朋友唔想上LG輪街症死R爛R可以去先達整

u11如何 紅色機好吸引 最衰佢學iphone cut左個3.5mm頭

買左深藍色
要習慣番冇第二屏幕
前後相機影相唔錯
mon靚
ram多左,用browser順過以前好多

個OS就差D
冇LG customize得咁好

unlock咗部機係桌面冇得double tap off

通知列要拉兩下先出到調光度條bar,條bar仲要冇得揀係咪自動調節光度

有個好反智既位:時間顯示較12小時,notification bar右上角冇顯示上/下午 x 2036 咁我點知係早晨地下晝5點
HTC區D飛機友仲要話多左上/下午會搞到notification bar唔夠位

v30睇落唔吸引

咁本身我係6.0 可唔可以down 番落去root
有d function 要用

咁本身我係6.0 可唔可以down 番落去root
有d function 要用

睇你咩version v20d 試過落到,但v20t開始就降唔到級,會error,不過聽講用upper cut(g6,v20刷機工具,v10都可以用,上xda搵)好似可以,你可以試下

加左兩塊銅片

再係圖中果塊chip擠左導熱膏

而家打機都會熱,但降溫快左

幫我搞埋

telegram?
呢排咁熱, 真係好驚係街用用下燒左

telegram?

play store果到較左有wifi果時自動更新 - yes

咁樣會食電嘅咩?今晚試下off

試off咗都冇幫助,反為試咗off Google Play Services個Body Sensors permission就有用。不過會有好多app(包括Gmail)同game會叫我開番,長遠唔係辦法。

加左兩塊銅片

再係圖中果塊chip擠左導熱膏

而家打機都會熱,但降溫快左

幫我搞埋

整完感覺上好左,打完機降溫快左

唔敢自己搞 不過唔係乜打機
依家邊度放v10抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞