[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
上年4月中買 無死過 等左好耐 港板LG竟然有得升 好感動 有無巴打都有10%電熄機問題? 升7.0解唔解決到
上年4月中買 無死過 等左好耐 港板LG竟然有得升 好感動 有無巴打都有10%電熄機問題? 升7.0解唔解決到

記得定期backup, 就快到你死
過左保可以免費換底板?
燒左三個月先拎去整得唔得

我親身經歷係唔得
過左一個月佢都照收我二千零件費
打去客服R 最後都係話唔會收少我一個崩
二千我換過部機唔撚好?

但網上有唔少人話係可以
我諗睇彩數
有時間咪上去囉
不過淨check機都會收你錢...
好似百五定二百五

LG食撚屎!

我有同事過保唔夠一個月,上到去cs主動話見你過左唔係好耐免費換,我諗真係睇彩數
早4日先燒完 出旺角整完收左我600 但冇左imei up唔到android 7

巴打姐係燒左整返就一定上唔到7.0架啦?
係既話咁我慳返唔整架啦

出去街外整換零件先唔得姐,上番LG 整直頭換底版,唔會上唔到7.0

電問題姐,我有一粒跟機既電20%就熄機,另一粒用左半年既就正常無問題

電問題姐,我有一粒跟機既電20%就熄機,另一粒用左半年既就正常無問題

我冇試過熄機 不過試過有兩次跳電
好似原本80%電突然跳落40%
不過有兩粒電池 同埋近排又冇咩事
早4日先燒完 出旺角整完收左我600 但冇左imei up唔到android 7

係既話咁我慳返唔整架啦

你去返LG整 肯定升到
整完俾返你個陣可能已經係7.0

壞左再算啦 不過之前就臨過保養果時 無壞都上左LG要佢幫我換底板 跟手自己改左散熱 散熱係好左好多 希望玩多一年半載 捱到v30出

之前覺得一粒電都夠用 放左套 battery kit出去 宜加又無理由再買過粒咁戇鳩
我過保養前幾日拎左去換底板同mon。
本身部機無咩事,係個mon有印,但佢都幫我換埋底板,希望可以頂多一年

我月尾過保諗住上去換
你檢左無事都肯免費換比你?
等左幾耐

上去同佢講個mon有印,同埋部機熱就會reboot,佢地其實無乜點check,之後出單比我,叫我過兩日上去銀城拎機。
我星期日12點去,排左15分鐘到,我建議早D去穩陣d,我之前試過等左成粒鐘...

原來要第日拎機咁都好d, 拎飛等1粒鐘可以接受,之前g4上網講拎飛後都要兩三粒鐘 如果再要3粒鐘拎機真係好痛苦
我部機個芒好多殘影加面玻璃花晒
重有背蓋用到殘晒,後面閃燈d野都花諗住換晒佢
個相機玻璃用用下唔知幾時裂左預左自己出錢換
個上掣又開始難禁 耳洞開始bad touch
基本上我係預出相機錢 但換晒成部機
另外有無人自己較闊鏡既時候個鏡頭拍出黎滲左白光

有無人比下意見我得唔得

係既話咁我慳返唔整架啦

出去街外整換零件先唔得姐,上番LG 整直頭換底版,唔會上唔到7.0

過曬保啦
又唔想拎千幾蚊益LG
過左保可以免費換底板?

我親身經歷係唔得
二千我換過部機唔撚好?

但網上有唔少人話係可以
我諗睇彩數
有時間咪上去囉
好似百五定二百五

LG食撚屎!

我有同事過保唔夠一個月,上到去cs主動話見你過左唔係好耐免費換,我諗真係睇彩數

除咗睇下過咗保幾耐,仲要睇下你上到去夠唔夠"硬淨"
我個陣過咗保兩個月有多,燒咗底板,埋位個陣佢一睇過咗保就話唔得,仲比面色我睇,但係我就不斷同佢講道理,指明燒底板呢個問題並唔係保養所指一般產品意外出現問題嘅情況,而係 LG 設計有問題,甚至係明知 G4 同樣用 S808 都有問題嘅情況下,仲賣 V10,咁好明顯 LG 係賣嘅時候係知道 V10 底板有問題,所以佢係將一個明知有問題嘅產品賣比消費者,既然如此,佢就絕對有責任糾正呢個問題,同保養冇任何關係。我差唔多"哦"咗佢接近半個鐘,不斷講,死都唔肯走,連聲都唔比佢出,最後佢突然變哂態度,話會幫我問上頭可唔可以豁免收費幫我整,跟手過幾日就整好攞得返。
所以我懷疑 LG 上頭落咗 order,如果有客不斷哦唔肯罷休,就會幫佢換板,但係記住要講道理,等佢清楚你係知道燒底板係 LG 嘅責任,因為我見到有啲呀叔係到嘈,但係唔知燒底板係 LG 責任問題,最後職員都係話保養過咗 hea 走佢。
過左保可以免費換底板?

我親身經歷係唔得
二千我換過部機唔撚好?

但網上有唔少人話係可以
我諗睇彩數
有時間咪上去囉
好似百五定二百五

LG食撚屎!

除咗睇下過咗保幾耐,仲要睇下你上到去夠唔夠"硬淨"
我個陣過咗保兩個月有多,燒咗底板,埋位個陣佢一睇過咗保就話唔得,仲比面色我睇,但係我就不斷同佢講道理,指明燒底板呢個問題並唔係保養所指一般產品意外出現問題嘅情況,而係 LG 設計有問題,甚至係明知 G4 同樣用 S808 都有問題嘅情況下,仲賣 V10,咁好明顯 LG 係賣嘅時候係知道 V10 底板有問題,所以佢係將一個明知有問題嘅產品賣比消費者,既然如此,佢就絕對有責任糾正呢個問題,同保養冇任何關係。我差唔多"哦"咗佢接近半個鐘,不斷講,死都唔肯走,連聲都唔比佢出,最後佢突然變哂態度,話會幫我問上頭可唔可以豁免收費幫我整,跟手過幾日就整好攞得返。
所以我懷疑 LG 上頭落咗 order,如果有客不斷哦唔肯罷休,就會幫佢換板,但係記住要講道理,等佢清楚你係知道燒底板係 LG 嘅責任,因為我見到有啲呀叔係到嘈,但係唔知燒底板係 LG 責任問題,最後職員都係話保養過咗 hea 走佢。

無錯 一定要攻佢個產品設計本來有問題
如果counter講話唔到時佢多數會錄音機你聽
咁你就將佢講既野講一次佢聽費事佢用你唔明不停播錄音 然後要佢上司出黎
巴打覺得d電 有冇食多左
好驚再食多左

差唔多 分別唔大
但係真係反應慢左

可能真係要reset一次部機

同樣情況,25號壞,600整完又係升唔到7.0
本身部機無咩事,係個mon有印,但佢都幫我換埋底板,希望可以頂多一年

我月尾過保諗住上去換
等左幾耐

上去同佢講個mon有印,同埋部機熱就會reboot,佢地其實無乜點check,之後出單比我,叫我過兩日上去銀城拎機。
我星期日12點去,排左15分鐘到,我建議早D去穩陣d,我之前試過等左成粒鐘...

原來要第日拎機咁都好d, 拎飛等1粒鐘可以接受,之前g4上網講拎飛後都要兩三粒鐘 如果再要3粒鐘拎機真係好痛苦

有無人比下意見我得唔得

v10? 淘寶幫到你

我月尾過保諗住上去換
等左幾耐

有無人比下意見我得唔得

v10? 淘寶幫到你

華強北幫到你
升左
睇唔慣咁多白色底好橙眼
升左
睇唔慣咁多白色底好橙眼

好似有主題換,有啲係黑底
唔打機,第十三個月燒撚左

有無辦法拎返入邊啲野
升左
睇唔慣咁多白色底好橙眼

有無重大問題?
app有無唔支援

我都升左,暫時無咩問題
待機既用電好左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞