[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
想換機,但齋論外形真係無一部an機好過v10

新嘅V20 甚至V30 都無V10 咁型
所以我會保養下佢
等佢無快死

V10真係最型
可惜燒底板搞到我要換機
果兩條金屬泵把真係睇得又撞得

V10真係最型
可惜燒底板搞到我要換機

V10真係最型
可惜燒底板搞到我要換機

本來諗住起碼捱到V30出先考慮換邊部,最後等唔切燒咗要轉用罪大XZP...
我部v10啊啊啊
啱啱試咗放電櫃一陣, 真係開返, 入到homescreen , 但一想開apps backup 就又壞

都話咗重要野放sd card
啱啱試咗放電櫃一陣, 真係開返, 入到homescreen , 但一想開apps backup 就又壞

都會燒
利申燒過

Game 進度放咩sd 卡

放棄啦 用多兩日就放雪櫃都無用
無意中係youtube發現左呢條片 聲稱可以救部機(係永久) 有時間又想救返部v10既巴打可以試下

https://youtu.be/2Gp7AbZdsyc
呢個po笑死人
仲邊有人敢買lg
無意中係youtube發現左呢條片 聲稱可以救部機(係永久) 有時間又想救返部v10既巴打可以試下

https://youtu.be/2Gp7AbZdsyc

落散熱膏姐
連親airdrive都話繁忙 點搞
燒咗
點攞返啲相
早兩晚燒左
用風筒拎番啲相
whatsapp record拎唔切
我都好似另一位巴打咁自己拆開部機換走散熱貼用銅片加散熱膏改善散熱
結果係部機感覺暖過之前但凍得快左,我估可能係散熱貼既散熱效果實在太差所以熱一直谷係入面散唔走
過多幾日再睇下用落點先

點換散熱膏改善散熱?
我仲用緊有冇教學,有時用我耐都好熱

我加左散熱片之後一直用7.0到而家都好地地,出街長用都唔太熱

點整

首先你去淘寶搵 0.3mm厚,15mm 乘 15mm 既銅片先,再去搵枝散熱膏

拆開部機,將黐係Mon 背既散熱貼整走並清理表面,係銅片兩面搽一層薄得黎又冚到成個表面既散熱膏,跟住再裝番埋,禮成

部機算易拆但要小心排線

效果係而家真係少左辣手情況,可能因為我唔用黎打機

其實有冇可能幫手整,巴打

等我整左老母部 V10 先佢部機而家已經去到hang 機power 掣熄唔到機要掹電既地步

巴打有時間PM我,THANKS!

用返你個名提你
醒少少好唔好
Lihkg幾時有PM

Btw
我都訂咗D 紫銅黎整
巴打你要既留個Line
我睇下點拎畀你

成8日都無人理
我今日終於換咗散熱
爆開晒成部機
見到係CHIPS既就加少少散熱膏上去
家陣打機成個mon好暖
但唔會似以前咁打得越耐機越lag

巴打有冇時間可以幫我整整
留一留PM方法?
我都好似另一位巴打咁自己拆開部機換走散熱貼用銅片加散熱膏改善散熱
結果係部機感覺暖過之前但凍得快左,我估可能係散熱貼既散熱效果實在太差所以熱一直谷係入面散唔走
過多幾日再睇下用落點先

點換散熱膏改善散熱?
我仲用緊有冇教學,有時用我耐都好熱

我加左散熱片之後一直用7.0到而家都好地地,出街長用都唔太熱

點整

首先你去淘寶搵 0.3mm厚,15mm 乘 15mm 既銅片先,再去搵枝散熱膏

拆開部機,將黐係Mon 背既散熱貼整走並清理表面,係銅片兩面搽一層薄得黎又冚到成個表面既散熱膏,跟住再裝番埋,禮成

部機算易拆但要小心排線

效果係而家真係少左辣手情況,可能因為我唔用黎打機

其實有冇可能幫手整,巴打

等我整左老母部 V10 先佢部機而家已經去到hang 機power 掣熄唔到機要掹電既地步

巴打有時間PM我,THANKS!

用返你個名提你
醒少少好唔好
Lihkg幾時有PM

Btw
我都訂咗D 紫銅黎整
巴打你要既留個Line
我睇下點拎畀你

成8日都無人理
我今日終於換咗散熱
爆開晒成部機
見到係CHIPS既就加少少散熱膏上去
家陣打機成個mon好暖
但唔會似以前咁打得越耐機越lag

巴打有冇時間可以幫我整整
留一留PM方法?

telegram加
https://t.me/Catson1990
住得近嘅幫下你手
連親airdrive都話繁忙 點搞

求教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞