[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
尋日部機自己熄
開就只係睇到LG logo
boot 唔到入去
係咪玩撚完

又一苦主 未過保就拎去整,可以玩多半年至一年

燒過三次既我表示你中獎啦

岩岩放部機入雪櫃放左20分鐘
之後boot機冇loop LG logo
諗住唔洗整啦
一分鐘後又自己熄機
真正玩撚完
尋日部機自己熄
boot 唔到入去
係咪玩撚完

諗住唔洗整啦
一分鐘後又自己熄機
真正玩撚完

屌我拎返廠升硬
尋日部機自己熄
boot 唔到入去
係咪玩撚完

諗住唔洗整啦
一分鐘後又自己熄機
真正玩撚完

我個陣專登放入雪櫃backup完啲野先拎去整
過咗保既朋友不如一齊上去集體投訴
仲有人用緊 v10
仲有人用緊 v10

未壞,又唔值錢,更加廢事換,重要野已放電腦同sd卡,壞咗就買過部
馬會app無得長按multi task制出設定
馬會app無得長按multi task制出設定

按左上角
仲有人用緊 v10

未壞,又唔值錢,更加廢事換,重要野已放電腦同sd卡,壞咗就買過部

agger,唔燒底板其實算好用
我想問bkup contact最好係點
試過有次同步左google
之後新機返黎再同步無晒

我估你舊機既contact係入左去部機入面 面唔係google

唔係 我意思係再同步既時候佢將空白既新機cover左
點樣bk contact最穩陣

唔明

舊機 google同步 contact bkup左上google
新機再同步變左將個空白bkup左而唔係將google既contact放入新機

其實Google Contact係可以攞返最多30日前既Backup
用左年半冇整過
有冇人耳筒位淨係聽到右耳聲?
過左保,咁壞法有得整?

我個個耳筒位都係接觸不良,好垃圾
個 headphone jack 冇得就咁焊返佢,要成個換,唔知出面啲手機鋪仲有冇零件
https://www.ifixit.com/Guide/LG+V10+Headphone+jack+Replacement/74450

淘寶有

我個部壞聽筒位
我想問bkup contact最好係點
試過有次同步左google
之後新機返黎再同步無晒

我估你舊機既contact係入左去部機入面 面唔係google

唔明

舊機 google同步 contact bkup左上google
新機再同步變左將個空白bkup左而唔係將google既contact放入新機

其實Google Contact係可以攞返最多30日前既Backup

竟然
但好驚又出現上面情況
定係用app bkup?

唔明

竟然
但好驚又出現上面情況
定係用app bkup?

我照用Google Contact Sync就算
始終最方便
仲有人用緊 v10

好地地換黎做乜 電子野都好追制造電子垃圾
台版好似仲未有
無諗過港版會快D
燒左機而唔諗住整返既師兄可唔可以賣/拆一粒小零件比我 唔係電子零件黎 拆左都唔會睇得出拆過
總括黎講 大家建唔建議更新 利申未更 一黎無時間backup 洗機 二黎驚會燒?
總括黎講 大家建唔建議更新 利申未更 一黎無時間backup 洗機 二黎驚會燒?

升啦 起碼試下個7.0 新功能

遲d燒左(如果唔打算再整)冇機會試可能會後悔

用左幾日覺得冇咩問題
幾好
我尋日啱啱用ota升,部機超熱,要即刻扔入冰間到降溫

利申:用左1半年以上,重未燒底板

一用得多app就好怕燒

用咗成年都未燒真係要小心過熱,我上次燒板個陣部機都好熱

用左幾日覺得冇咩問題
幾好

聽日放假會整 不過其實7.0有咩新功能 有得較個 resolution? 係咪慳電好多

用左幾日覺得冇咩問題
幾好

不過估唔到LG 仲要香港Lg 有 7.0升 之前部s6 edge都無得升

用咗成年都未燒真係要小心過熱,我上次燒板個陣部機都好熱

我已經第14個月 臨過保換左塊底板 跟手改左散熱 完全唔驚燒
好簡單 有興趣既巴打可以參考下: https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=581&t=5066961
岩岩升完覺得瀨哂嘢
啲通知明明熄哂仲係咁彈出嚟
打機又成日突然lag機 完全唔知發生咩事
有無得降番?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞