[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
簡單講講我而家留意到嘅改動:
Android 7.0 所有特性(雙螢幕等)
睇片時 Second Screen 會顯示時間同電量 <-- 呢個正
Second Screen 控制 Wi-Fi, Bluetooth 個頁而家可以改,而且有 5 個(以前4個)
狀態列控制 Menu 可以好似原生 Android 咁下拉出哂,唔使向右慢慢 look
多咗啲 LG 提供嘅主題(以前都有,不過冇放係設定到)
原生 App 同設定介面都好睇咗好多(個人有用開原生音樂 App,感覺好睇咗好多)
指紋unlock個系統應該成個改咗,要重新入過,感覺快咗同準咗少少,但有手汗都係一樣完全唔work
暫時係咁多,仲研究緊

更新咗做7.0 之後有無得由1440p 轉做1080p?

但其實上網睇人實測過,降低 resolution 其實唔會有效節省電量

唔係想要省電,係要打機fps 高啲同無咁熱

V10 打機燒硬板wor,聽講上年啲人玩 pokemon go 死咗唔少

上年有用過黎玩 pokemon go 玩左一個月左右
超熱
但係冇燒板
應該唔關打機事
要燒打唔打機都燒

pokemon go我家陣都有keep住玩
係真係會超熱
所以玩一陣就kill app
同埋唔可以邊充電邊打機
所以一定要袋住尿袋嚟差後備電池
用左年半冇整過
有冇人耳筒位淨係聽到右耳聲?
過左保,咁壞法有得整?

http://m.ebay.com/itm/401240046186
可以自己換
非常簡單
只需要一支細十字批

淘寶都好似有得賣,睇黎遲啲得閒都係換咗佢好,接觸不良好麻煩

看圖

second screen終於有得set快速工具
之前得off緊 main screen先有呢d快速工具

off main screen仲有得set time off second screen
瞓覺唔會隔離發光

dual app家陣多好多app可以dual

可以邊上lihkg邊覆WhatsApp
好矛盾,平時用now個app睇波都好熱,怕升左出事
好矛盾,平時用now個app睇波都好熱,怕升左出事

應該就冇事嘅,暫時未見好熱
fingerprint可以加多幾隻手指or重錄
multiwidow好用左
ui靚左(雖然都係用nova)
終於唔洗睇lg啲emoji
用左一個鐘左右
殘影mon 問題消失左 長開成個鐘都冇殘影 之前開5分鐘左右就有
唔通殘影係軟件bug?

功能就有返android 7.0 個啲
可能啱啱update
感覺反應慢過未update前
用左一個鐘左右
殘影mon 問題消失左 長開成個鐘都冇殘影 之前開5分鐘左右就有
唔通殘影係軟件bug?

可能啱啱update

mon硬件問題
開一陣fb再轉lihkg就見到
利申用左年半
用左一個鐘左右
唔通殘影係軟件bug?

可能啱啱update

mon硬件問題
利申用左年半

我再長著mon玩多半個鐘都係冇殘影出現

利申: 上年都係用左年半; 之前玩一陣就有
fingerprint可以加多幾隻手指or重錄
multiwidow好用左
ui靚左(雖然都係用nova)
終於唔洗睇lg啲emoji

fingerprint 好似多咗一隻
燒左lo
v10仔我換完電擺係度待機,開機果陣95%,兩個鐘返黎得75%屌你咩
v10仔我換完電擺係度待機,開機果陣95%,兩個鐘返黎得75%屌你咩

係咪LG特性

係咪LG特性

唉,唔撚知好撚嬲
燒撚左啦
垃圾LG一過保就燒

已轉職做LG hater

係咪LG特性

唉,唔撚知好撚嬲

V10係好倒水,但係未試過咁誇張
係咪裝咗咩大陸app
又要裝番個 lg bridge, 真係麻鳩煩唉

轉頭 up

係咪LG特性

唉,唔撚知好撚嬲

V10係好倒水,但係未試過咁誇張
係咪裝咗咩大陸app

舊電 用耐左,一係買左假電都會。
用左年半冇整過
有冇人耳筒位淨係聽到右耳聲?
過左保,咁壞法有得整?

我個個耳筒位都係接觸不良,好垃圾
個 headphone jack 冇得就咁焊返佢,要成個換,唔知出面啲手機鋪仲有冇零件
https://www.ifixit.com/Guide/LG+V10+Headphone+jack+Replacement/74450

自己淘黎換, 好容易, 上次都係自已換, 好似40人仔左右
我過保養前幾日拎左去換底板同mon。
本身部機無咩事,係個mon有印,但佢都幫我換埋底板,希望可以頂多一年
燒左啦一早 等我拎返去深水埗整先
影相app都改咗
少咗d功能
影相app都改咗
少咗d功能

好似少咗兩個模式
double tap 個 multitask button 終於可以兩 app 之間快速轉換
用左一個鐘左右
唔通殘影係軟件bug?

可能啱啱update

mon硬件問題
利申用左年半

我再長著mon玩多半個鐘都係冇殘影出現

利申: 上年都係用左年半; 之前玩一陣就有

G5 update完殘影都改善咗好多 不過仲有少少趁過保前攞咗去換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞