[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
勸你地bootloop個班,有時間既就自己拎上華強北整,又留到data, 300人仔都唔洗,又唔會冇左imei

香港整個班,一係都係拎上華強北搞,一係自己幫你換左粒cpu, 但換左cpu會冇左imei

呢間係我幫巴打帶機上華強北整個一間

帶機收幾錢

我帶上去?

你唔係話你有做咩? 佢報左價整幾十就得

幾十

我n5x 都要收280人仔喎

剩係表面鏡片裂左幾十 成個換就150

你整咩 我以為你話整cpu

相機面塊玻璃鏡片
啱啱開始個wifi神神地 好彩有保換板
仲有咩更新咗?用落感覺分別唔係太大

你搵下android 7.0 有咩新功能

主要係雙螢幕同電
次要就係可以notification bar到覆下野咁
仲有我比較開心係用返d靚少少既emoji

顯示比例都可以教得細d ,睇多d野
double tap 四方型 multi task 制可快速兩app間轉換,即係好似 windows 按 alt+tab 咁,方便好多

帶機收幾錢

我帶上去?

幾十

相機面塊玻璃鏡片

我可以幫手拎 但仲未定幾時上

可以telegram搵我 cpahkgolden

帶機收幾錢

我帶上去?

幾十

相機面塊玻璃鏡片

我可以幫手拎 但仲未定幾時上

可以telegram搵我 cpahkgolden

我未住 過兩星期拎去維修中心睇下點先
有V10用家Report升級時出現畫面分裂情況
想問下, 本身用緊PATTERN 既密碼unlock screen, 但係而家多著MON多左個Swipe to unlock, 即係要Swipe一次之後再去pattern先unlock到, 有無解救?
thxthx

Push
勸你地bootloop個班,有時間既就自己拎上華強北整,又留到data, 300人仔都唔洗,又唔會冇左imei

香港整個班,一係都係拎上華強北搞,一係自己幫你換左粒cpu, 但換左cpu會冇左imei

巴打想問下佢會唔會有v10既零件買? 我有粒v10既零件仔自己唔小心整唔見左想買返

今朝收到OTA更新 大更新係咪用返 LG Bridge更好啲? 大家更新完前/後有無洗一次機先?

巴打想問下佢會唔會有v10既零件買? 我有粒v10既零件仔自己唔小心整唔見左想買返

你wechat問下佢 聽講佢本身背後有檔生意係賣電話啲零件,所以佢先做到咁平

今朝收到OTA更新 大更新係咪用返 LG Bridge更好啲? 大家更新完前/後有無洗一次機先?

用返LG Bridge啦 6.0 升7.0 算大更新
我冇洗機就咁升 冇咩問題

另外巴打你未升 可唔可以去設定- 鎖定屏幕 度睇下6.0個陣有冇smart lock
啱啱發現原來個smart lock 臉孔識別好似幾好用(雖然冇咁安全,不過佢畫面冇提示臉孔識別,唔講冇人知你用緊)

你wechat問下佢 聽講佢本身背後有檔生意係賣電話啲零件,所以佢先做到咁平

無wechat 不過唔該晒 我試下問下先

用返LG Bridge啦 6.0 升7.0 算大更新
我冇洗機就咁升 冇咩問題

另外巴打你未升 可唔可以去設定- 鎖定屏幕 度睇下6.0個陣有冇smart lock
啱啱發現原來個smart lock 臉孔識別好似幾好用(雖然冇咁安全,不過佢畫面冇提示臉孔識別,唔講冇人知你用緊)

你係咪講呢個

你係咪講呢個

係 原來一直都有 升左7.0先發現
想問下電量有冇進步?
韓水機依家6.0諗緊升唔升7 會唔會仲食電
想問下電量有冇進步?

一樣係著mon倒水
想問下電量有冇進步?

一樣係著mon倒水

反而係個whatsapp好食電 仲食電食得多過個mon 有時仲要係無乜點用過!
想問下, 本身用緊PATTERN 既密碼unlock screen, 但係而家多著MON多左個Swipe to unlock, 即係要Swipe一次之後再去pattern先unlock到, 有無解救?
thxthx

我都搵咗好耐,好似冇得較,好反智
thxthx

我都搵咗好耐,好似冇得較,好反智

之前double tap完就係同一個位pattern解
而家勁on9
升佐部機成日熱 今朝已經辣手
掃app好容易噤錯清除全部
上年尾已死
底板係咪講間中自動reboot 熄機要一陣先開到就得
我就咁OTA升7.0都冇問題喎
大家覺得著mon好食電既話可以試下呢個mode

試左之後長氣左,不過可能只適用毒j
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞