[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
聽咗巴打講洗機
whatsapp lag機問題改善咗
但打機仲係lag機 完全唔知點解
同埋繼續有烘
聽咗巴打講洗機
同埋繼續有烘

哄係 hardware問題,搞唔到架
開頭諗住年尾換v30,實在太慢。share相去whatsapp要等8秒。

update完,重新了!!!!
快左好多
啱啱拎上去整 本來張籌要等兩粒幾鐘(夠膽死開兩個counter only on9)
等左一個鐘鬆d 相機玻璃整$155 換晒底板 芒
統計一下, 呢度升完7.0 Bootloop既朋友, 有幾多位係OTA升? 有邊啲係LG Bridge 升?
統計一下, 呢度升完7.0 Bootloop既朋友, 有幾多位係OTA升? 有邊啲係LG Bridge 升?

bridge
7.0改咗樣好細微 但係好on9嘅野
就係 有聲轉去靜音嗰時 終於唔會出聲

仲有一樣,唔知大家發唔發覺,個指紋解鎖依家係超勁,之前十次解十次都開唔撚到

仲有一樣,唔知大家發唔發覺,個指紋解鎖依家係超勁,之前十次解十次都開唔撚到

好似係 我仲以為係個掣鬆

冇錯 但如果唔用指紋要撥個畫面再用pin/pattern解真係好on9
開頭諗住年尾換v30,實在太慢。share相去whatsapp要等8秒。

update完,重新了!!!!
快左好多

我都更新左了 用lg bridge更 更完之後第一野自動開返部機果時 卡左係 lg logo閃閃下勁耐 果時嚇死 以為一更就燒底板 所以大家更新果時見到咁既情況唔洗怯 比啲耐性等佢load下就ok 係順左 同埋介面靚左同埋相機好似快左 指紋我個人就覺得差唔多 本身6.0果時都好快
不過啲電去得仲快左 6個鐘待機由99%-86% 發現係個垃圾whatsapp有古怪 有無巴打都係up左之後個whatsapp食電食得好勁
用電量第一:

待機耗電量:

利申有雙wipe.

冇錯 但如果唔用指紋要撥個畫面再用pin/pattern解真係好on9

好似係7.0新功能 等你可以係lock screen睇到更加多既資訊
升左部機更加順左 無咁熱 個介面都靚左既 相機影相好似都快左 跑分都高左成4千幾分 同埋7.0有好多細微位係執過比6.0果時改善左 用落真係會更加爽既 大家升左就會體驗到 不過記住升級之後一定一定要 factory reset/雙wipe部機!

岩岩升7.0無洗機跑一次既分數:

洗左機 裝返啲app再跑既分數

希望幫到啲1516仲諗緊升唔升7.0既師兄啦

不過其實有無得set唔著mon都可以感應到指紋黎解鎖著mon
聽咗巴打講洗機
同埋繼續有烘

巴打你whatsapp係咪都係好食電? 即使無用過
想問 而家部v10係android 5.1
係咪先升android 6
先可以升android 7
7.0 依然認唔到我指紋

好似係 我仲以為係個掣鬆

我十次有六次都開唔到
請教下各位ching
升左做7。0後
鎖屏畫面中間個鐘有冇辦法移走
另外因天氣變化多左舊雲
有冇得設定或者7。0用到嘅鎖屏app推薦
https://holland.pk/lf149327
換nokia6點睇
請教下各位ching
升左做7。0後
另外因天氣變化多左舊雲

舊雲只要你刪咗LG內置個天氣app就唔會有
換nokia6點睇

燒左v10換左nokia6
順左勁多
換nokia6點睇

燒左v10換左nokia6
順左勁多

諗住襯有價賣左佢換二手nokia
都係補少少錢 唔想成日驚燒
但其實我係想長用v10
請教下各位ching
升左做7。0後
另外因天氣變化多左舊雲

舊雲只要你刪咗LG內置個天氣app就唔會有

ok ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞