[燒哂底板未?] LG V10 出咗 Android 7.0 更新

691 回覆
14 Like 3 Dislike
lm
係官方度換過底板,係咪冇得update

換完底板一直都係5.1.1, OTA從來唔見有得update
一定要裝個LG Bridge?

其實 LG 有無OTA upgrade OS?

我次次都等唔切 LG bridge 去 up

聽講有d 版本冇ota
早4日先燒完 出旺角整完收左我600 但冇左imei up唔到android 7

同樣情況,25號壞,600整完又係升唔到7.0

有冇辦法俾非官方整而又升到7.0架??

自己刷

點刷法?

換完底板一直都係5.1.1, OTA從來唔見有得update

吓,我四月底燒底板,因為幫凶宅買咗安心保所以仲有保養,就上LG換咗底版,OS係幫我update咗當時最新嘅6.0版本喎。
早4日先燒完 出旺角整完收左我600 但冇左imei up唔到android 7

自己刷

點刷法?

用LG UP
勸你地bootloop個班,有時間既就自己拎上華強北整,又留到data, 300人仔都唔洗,又唔會冇左imei

香港整個班,一係都係拎上華強北搞,一係自己幫你換左粒cpu, 但換左cpu會冇左imei

呢間係我幫巴打帶機上華強北整個一間

帶機收幾錢

冇左指紋設定?
岩岩掉左部機落地
舊電都飛埋出來
跟住指紋解鎖失效

吓,我四月底燒底板,因為幫凶宅買咗安心保所以仲有保養,就上LG換咗底版,OS係幫我update咗當時最新嘅6.0版本喎。

我係設定搵軟體更新話已經係最新
有無人用mac connect過一次幾麻煩下
一定要原廠線 個app有時又無反應又耐

我係設定搵軟體更新話已經係最新

心急就唔好等OTA啦
啱啱OTA update 咗, 開心用緊, 快好多

自己刷

點刷法?

用LG UP

thanks 去xda研究下先
up完,可以再戰多年
勸你地bootloop個班,有時間既就自己拎上華強北整,又留到data, 300人仔都唔洗,又唔會冇左imei

香港整個班,一係都係拎上華強北搞,一係自己幫你換左粒cpu, 但換左cpu會冇左imei

帶機收幾錢

我帶上去?

帶機收幾錢

我帶上去?

你唔係話你有做咩? 佢報左價整幾十就得

帶機收幾錢

我帶上去?

幾十

我n5x 都要收280人仔喎
仲有咩更新咗?用落感覺分別唔係太大

你搵下android 7.0 有咩新功能
想問下, 本身用緊PATTERN 既密碼unlock screen, 但係而家多著MON多左個Swipe to unlock, 即係要Swipe一次之後再去pattern先unlock到, 有無解救?
thxthx

你搵下android 7.0 有咩新功能

主要係雙螢幕同電
次要就係可以notification bar到覆下野咁
仲有我比較開心係用返d靚少少既emoji
同埋點解長按HOME BUTTON既正方形唔彈MENU出黎既?
thx

帶機收幾錢

我帶上去?

幾十

剩係表面鏡片裂左幾十 成個換就150
Second Screen 都係睇唔到whatsapp

帶機收幾錢

我帶上去?

幾十

剩係表面鏡片裂左幾十 成個換就150

你整咩 我以為你話整cpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞