日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
第五,第六日都係第四
恭喜倉木麻衣新專輯unconditional L♡VE
首週第四, 14,240張
唔識音樂嘅,簡單講下
unconditional L♡VE , 可能加左rap同埋唔同聲,曲風感覺似現代女團嘅歌 (P.S. 冇乜點聽過女團嘅歌)。幾新鮮,不過聽多幾次,感覺幾耐聽
UNBREAKABLE , 依首反而似男團嘅歌 (P.S. 都係冇乜點聽過男團嘅歌) , 有d位令我諗起 break the tone
ONE LOVE, 幾鍾意個melody, 聽落舒服
Can you feel my heart, 百聽不厭. 2個version都係
Wで包むよ, 同一個廣告系列, 同之前首歌差唔多類型, 我都感覺依首耐聽d
ベロニカ, 好catchy, 聽完會覺得開心。把聲好似Tune過定疊左一齊, 聽落比平時厚。
TOMORROW, 之前聽個電影預告以為一般。原來成首幾正, 聽完有d感動
ひとりじゃない, 百聽不厭, 麻衣太溫柔
It's never over, 歌詞簡單好有心, 好鍾意。都係好溫柔
Proof of being alive, 好似史詩電影音樂, 好有生存嘅感覺,成首好match。好完整,好正的
Sea wind, 個曲好靚, 一聽就係麻衣歌嘅感覺。夜晚靜靜聽好有feel
ZEROからハジメテ, 百聽不厭, 好catchy
點睇今次新碟銷量
其實我唔係好care
但睇落都唔錯
難得地好平穩
唔係四就五
始終呢隻碟係ALL TIME BEST之後出的
銷量點都會有影響
UNBREAKABLE聽多幾次似I like it
不如你排呢隻碟13首歌的喜好
我覺得似Break the Tone
因為呢兩首歌都係同一個班底
話時話點睇今次新碟成績
排名算係咁啦
但銷量過20000會好睇啲咁既
喺疫情之下宣傳已經變得好有限
又唔可以開售票演唱會
再加上呢隻係ALL TIME BEST之後出
點都有影響
好彩今次成績有交代
估唔到佢賣得好過出單曲的水樹
WANDS新曲YURA YURA超好聽
等緊隻單曲
Million Miles Away
Jumpin’ Jack Boy

兩首cover
我鍾意Million miles Away多過Jumpin’ Jack Boy
編曲上起碼聽到有唔同
有層次

Jumpin’ Jack Boy都係好歌,cover版略嫌趕收工咁
原版好好多, 又型格
Cover版好趕時間咁

BTW 希望WANDS新單首週入TOP 10
不如你排呢隻碟13首歌的喜好

唔排了,自己唔太想比較
第一日第六
It’s never over同舊班底Cybersound合作
好耐冇合作
我好鍾意
第二日第八

好幸福 好滿足
特典啲posters都好正
多謝being
我願意繼續俾你呃錢
不如評下NEW ALBUM的歌
正呀
你話只買一版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞