日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
其實用動畫版都冇問題
好奇點解要升key
姐姐講野成日都好似答非所問咁樣,睇佢以前上MS就知

不過姐姐個怕羞樣真係好可愛
https://youtu.be/SJLM62rGNXI
唔知有無人睇過呢個channel
最初以為係某日本出名YouTuber,先可以同Being啲歌手合唱
之後發現原來係長户個老婆,年齡相差39年
佢只係不擅於陌生人面前表達自己
我覺得姐姐版傷感啲
DEEN版都好正,但我更喜歡姐姐版

「<展開雙翼>因專輯概念收錄樂曲的平均度的等等理由而至今未曾被收錄至CD的作品,終於在此次機緣下成為電影主題曲,終於CD化了」
Being留住唔出, 等到個好時機先出, 等同柯南合作先拎返出嚟
https://youtu.be/lcB-WQzqg5E

聽完之後會覺得姐姐版好好多
原來呢個post 咁多人聽姐姐,我以為我太老餅無人聽zard
呢個post唔係淨係講姐姐
所以Being系的音樂同歌手都會喺度傾

我好鍾意聽Being系的音樂
剩係聽過淺岡雄也,zard同sard underground
仲有咩好介紹?
WANDS 第五期 <新主音把聲好好聽
倉木麻衣
B’z
T-BOLAN
ZYYG
大黑摩季
BREAKERZ
VALSHE
Being的歌手樂隊 好多我都好鍾意好難講最愛係邊個
只係可以講自己偏心的

我偏心倉木麻衣, 大黑摩季, ZARD, WANDS
OLD NEWS永遠原來係德永作曲
真係好好聽
睇番啲YouTube , 如果單對單訪問佢都okay,不過如果節目太多人同鏡頭佢就會好緊張,而嗰種緊張程度係外人難以想像,或者佢注定唔係參與電視演出嘅人
德永嘅曲風通常都係節奏輕快,永遠係好特別嘅作品
Just believe in love 呢首歌又係好特別
Verse 慢 chorus rock
佢同熟人傾先唔緊張
同陌生人傾一定會非常緊張
姐姐有幾首非主打我又係好喜歡
I want you, I’m in love, Last Good-bye, Separate Ways

有冇聽過
https://youtu.be/aP-nZYNgHJU

新主音唱得唔錯
好有年代感

RAKURA終於同柯南合作

仲有新人Rainy
姐姐版
有91版 vs 08版
各有千秋
巴打你有冇買姐姐上年出嘅復刻專輯

其實唔明白Being點解要復刻呢一張專輯
時間之翼最後廢盤,應該係因為姐姐唔滿意呢張專輯
不過新編曲嘅時間之翼係幾好聽
我指的復刻專輯係包埋由第一張到最後一張專輯
我開心係終於買到止まっていた時計が今動き出した

止まっていた時計が今動き出した 未復刻之前, 市面上基本已經斷市

時間の翼復刻版
我覺得令到成隻碟的質量提升左唔少
尤其係明日もし君が壊れても
明日もし君が壊れても 2021版我超鍾意
買得一張

25周年最多歌果張

平時都係上網聽比較多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞