日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
只係聽過 カナリア鳴いた頃に ,感覺就還好

個主唱好似好後生,同隊其他兩個都年過五十,會唔會溝通出問題

其實Wands經過咁多次人事變動,不如改過新名好過啦

又唔係好似Zard咁,表面係夾band,實際上一直都係得泉水姐姐

早期都仲會出下其他人嘅名,之後跟本係姐姐solo
如果主音上原大史唔用WANDS名義出
知名度一定會冇咁高

佢上一隻碟BURN THE SECRET
雖然差唔多有一半係self cover
但係首首歌都唱得好有自己風格
ZARD=姐姐

WANDS新主音話係WANDS(上杉昇時期) FANS, 年紀上至少都三十
代溝未見有
不過好開心係見到川島小姐仍然同WANDS合作
明日もし君が壊れても 呢首 三個版都聽到我
和久二郎版 姐姐版 上原大史版

Being而家仲有個歌手賣得, 新浜レオン, 主力唱演歌
不過佢喺Being只係一年一張單曲, 真係好浪費佢, 佢把聲都唔錯
SARD今日第六
今日係ZARD出道31周年
Good-bye My Loneliness
首歌好正
カナリア鳴いた頃に

呢首又係少人識欣賞嘅歌
我覺得佢把聲好舒服

唔計戴口罩果啲,基本上大多數都認到
認唔認到川島小姐
Yua好靚女
應該係張相左邊
大野愛果都係入面,我諗應該係左上戴口罩果個
愛果係金毛左面

川島小姐係姐姐隔離
你覺唔覺得Being的人之間的關係超好

我都覺得佢地個聯繫感好強,好多都係Being工作咗好多年

今次回憶演唱會應該係歷界最齊人,連大黑同川島都有,不過無麻衣

如果織田哲郎都有嘅話,就真係會感動到流淚
師兄係邊到影?
呢個好堅
Twitter見到
新山詩織四月出MINI ALBUM
曲/詞 新山詩織全包

入TOP 10當贏
好想川島小姐同麻衣合作一次
其實07年姐姐咁樣就同大家告別
真係天妒英才

不過有啲野真係,到咗失去嗰一刻
你先會後悔
點解以前自己唔會珍重姐姐仍在的每1分1秒
これからの君に乾杯 - SARD UNDERGROUND
https://youtu.be/7UJwOZzspXw

呢首歌係川島小姐有份作曲
有少少Don’t You See!的影子

SARD的原創歌曲,我好鍾意呢首 これからの君に乾杯
大黑同川島CROSSOVER的愛は暗闇の中で
真係好鬼正
同意
今次演唱會不得不讚, 我覺得係咁多次嚟講最好睇
原因係啲backing vocalists真係唱得好好! (其實係咪因為較大聲枝咪?!)
因為之前我唔係好聽得到佢地啲聲
估唔到首愛は暗闇の中で咁啱大黑! 成件好rock!
真係有當年あなただけ見つめて既感覺返嚟
同埋大黑真係好有台風, 如果唔聽聲, 我以為佢唱緊'空'..
唔知點解唔搵埋麻衣
難聽啲講句, 麻衣最近應該無咩野做...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞