日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我總覺得係DAIGO無心戀戰,,,
我都係咁諗
我會覺得佢當年真心唔抵得姐姐紅過佢
但姐姐走左之後, 佢喺葬禮提起姐姐係同佢同一年代的好戰友之後就好激動
或者, 當競爭對手走埋, 個人真係會好空虛
我相信佢啲眼淚係真
泉水姐姐生日快樂啦
大黑同泉水就好似Senna同Prost呢對識於微時嘅英雄

其實就好似當年F1 冼拿同Prost喺場內鬥到場外,但冼拿喺94年Imola 分站意外身亡,Prost 亦親身出席冼拿葬禮,甚至支持冼拿慈善基金會發展,或者好似各位巴絲咁講,即使生前有幾唔妥對方,萬一對方不幸離世,所有怨恨亦會煙消雲散
啱啊, 同埋大黑經歷左人生咁多大事
一諗番起以前一齊奮鬥既日子, 悲從中來係好正常

生日效應
急上昇RANKING頭十名佔左兩名!
大黑離開Being
好大機會係當年Being將大部份資源都比姐姐
當年Being忽視佢
同埋或者佢唔明白自己當時點解會唔夠佢紅...
咁being放多啲資源落姐姐到都合理...
正如而家wands同sard都算賣得, breakerz被忽視係合理
講起忽視, 我覺得新山詩織好似真係被忽略左!?
之前明明都宣傳得幾勁下
sard都算賣得

可圈可點
令我最唔開心係姐姐無係身體健康果陣開大型演唱會,走咗去出精選
而去到身體健康出問題果陣,反而又走去開演唱會,04年live明顯唱得好辛苦
你諗下, SARD同BREAKERZ銷量差唔多
係囉
佢係堅持死頂
WANDS係B’z 麻衣之後另一個賣得的歌手組合
見04年好多時用咪stand 都感覺佢身體已經麻麻,之後仲捱到cancer
當年中山美穗都係多得同佢合作,先可以成就到佢最暢銷嘅細碟專輯
而家WANDS復出
其實係好開心
雖然係咁講
但你見Being過去呢二十幾年
皇牌都只係B’z ZARD 倉木麻衣 WANDS

好似再冇新人捧到
對上個新人已經係BREAKERZ以及-真天地開闢集団-ジグザグ
Being好多歌手我都好鍾意
04年我張專輯我都好鍾意
pray真係聽到
04年專輯 止まっていた時計が今動き出した
pray
Being對姐姐真係只有
到而家都仲要咁樣
我以為你會唔鍾意大黒

其實大黒同姐姐比,我偏心大黒多啲
唔好怪我

大黒90s Being時期的歌大部份都係佳作
姐姐90s時期啲TIEUP多過大黒
大黒心有不甘都好正常

不過冇得咁計
2個歌手路線不同
姐姐主力POP ROCK同每一份自己填的歌詞
大黒主力唱作
而且大黑當年由北海道咁遠路去東京發展,點都想有一番作為,人氣唔及對方,有懷才不遇感覺係可以理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞