日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Veronica 已入瘋狂Loop狀態中
隻碟好有誠意, 今次同左好多不是Being的音樂人合作,
十分為滿分, 我比呢隻碟8.5分

Track
#1 Let’s go! 2.0 不過比Let’s go好聽
#2 開頭少少似wana, rap得幾正, 行型格風
#3 ONE LOVE 帶點R&B風格的抒情歌
#4, #12 之前講過, 冇特別再補充
#5 幸せの扉2.0, R&B風格的歌, 比幸せの扉耐聽
#6 重點推介, 一首帶點電子加拉丁風的Veronica, 好有新鮮感
#7 成首歌好舒服, 唔開心時最啱聽, 副歌幾容易記加洗腦, 好適合encore唱或大合唱
#8 好暖的一首歌, 麻衣的歌聲, 可以令一時失意的你重新振作
#9 終於再同老拍檔Cybersound合作, 久違的合作, 一首好耐聽的輕快歌曲
#10 有啲似FAIRY TALE時期的歌, 帶點迷幻風格的慢歌, 聽多幾次會感覺首歌有Light Up My Life同儚さ的影子
#11 慢歌一首, 印象唔太深刻
#13 大合唱, 別有意義, FANS的和音好好聽, 非常適合去紀念20年前的作品always, 最後嗌Mai-K真係

我對今次ALBUM收錄曲的喜好:
ベロニカ > ZEROからハジメテ >> TOMORROW = It’s never over > UNBREAKABLE > unconditional L♥VE > ONE LOVE > Proof of being alive >
Wで包むよ > ひとりじゃない > always 2021 > Can you feel my heart > Sea wind

#13名太長, 用always 2021代替
musing一早出左貨, 我而家等轉運...
期待啲A4 POSTER同埋個盒
極力推薦Veronica
全碟最好聽
我個隻最快星期六有
收到風應該好快又出新歌
今次要至少過到2萬啊!
否則我都驚以後仲出唔出到碟...
其實我幾鍾意can you feel my heart
碟無買,不過買左photo collection box,得閒攞出嚟望下姐姐
只出album
同柯南合作先實體單
Veronica而家全世界配信
聽晒麻衣全碟嘅麻煩俾啲comment
會唔會係同柯南合作
2022新OP
碟已在手

你可以買ZARD FOREVER BEST入門
麻衣已經係B’z之後,另一個Being非常賣得的歌手
Being或者好似今次unconditional love咁派歌
It’s never over真係好正

Cybersound
倉木麻衣 NEW ALBUM unconditional L♡VE
首日第五
首日連1萬都唔過。。。
史上最差?
其實出完精選之後
出ALBUM仍然保持水準算係咁
睇住個榜十幾年
第一次咁心酸
今次宣傳都算好大規模…始乎麻衣要「生存」,可能真係要放眼大灣區
我反而覺得隔咁耐先再出碟
可以維持着呢個水準已經算係咁

你睇下曾經當紅的きゃりーぱみゅぱみゅ
而家連top 10都不入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞