日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
可能係樣貌的問題
始終, 要紅除左要把聲, 個樣都唔好差
仲有SLAM DUNK
哇, 原來giza仲未摺....多謝你提醒...
SARD係GIZA studio一姐
點會收皮

WANDS係D-GO
D-GO係Giza旗下
希望真係爭氣爭到啦
俾大黑其實係最好, 大黑似乎狀態唔錯!?
sard未成氣候, 神野係可愛, 但真係唔好聽....
而家前輩級差T-BOLAN / FOV
未同柯南合作
頂, 自從三枝, 愛內同gc等人走左, 我真係當佢摺左...
你有冇聽過UMI KUUN?
其實佢好掂, 但唔明點解出得一兩首就無聲氣
明明又算靚仔, 唱歌又掂, 仲有拍到black jack好碼頭做tie up
哇, 想像唔到....
可唔可以唔好...
大黑我都好難接受...
UMI KUUN咪係NormCore主音
合作一次都好呀
而家GIZA / D-GO係SARD / WANDS

其實Being每個Label都專注1-2個歌手組合
Vermillion: B’z
B-Gram: ZARD
NORTHERN MUSIC: 麻衣
Being: 大黑 / T-BOLAN
ZAIN: FOV / BREAKERZ
Giza: SARD / WANDS
Shiny day其實都唔錯
而家Being都係主力谷90s紅的歌手/樂隊
SARD算新
我真心覺得麻衣新碟真係高質,,,
但點解都賣得咁差...=________=
疫情關係+宣傳少
差唔多二萬算好啦
你睇吓其他日本女歌手
絢香 / YUI / ayu
焚吐都唔見左
寺尾広佢的作品唔多
希望今年會同柯南合作
仲有
大島こうすけ:真っ赤なLip
大野愛果睇到呢到情何以堪

柯南啲歌我反而最鍾意大野啲作品,不論係同姐姐或者麻衣合作都好

夏を待つセイル(帆)のように 同 always 都係百聽不厭
大野愛果 德永
合作n次
所以先提合作唔多的

大野愛果同柯南合作的
我鍾意Revive, Start in my life
我覺得仲會買麻衣唱片嘅只有忠粉,無咩路人粉,無做宣傳就吸引唔到路人粉,連你出咗唱片都唔知

加上宜家$ony太強勢,Being仲玩唔宣傳呢條橋根本唔掂
Being而家只係集中谷90s出道或當紅的歌手/樂隊

但係當年對手avex而家都半收皮
Being仍然好硬淨
下個月T-BOLAN出新專輯
T-BOLAN對上次出專輯已經係1993年12月
所以我都好期待T-BOLAN新專輯的銷量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞