日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Being其實有唔少歌手/組合/樂隊都紅過一排

80s的B’z (90s先開始紅)
90s的ZARD, WANDS, T-BOLAN, 大黒摩季, DEEN, FIELD OF VIEW, 小松未歩, 倉木麻衣
00s的愛内里菜, GARNET CROW, 三枝夕夏 IN db, BREAKERZ
可以叫係Being的瑰寶

佢哋當紅都係靠佢地的音樂, 不宣傳為宣傳, 透過不同的劇集歌曲以及動畫歌曲令大家認識佢地
我都承認Being有啲位好HIHI, 有啲位仍未夠好 (例如有啲歌手被投閑置散)
我鍾意佢地的音樂, 因為佢哋的歌曲同其他公司的歌曲有所不同, 別有一番味道, 商業味亦不太濃烈

而家的Being係主力的有B’z, WANDS, 倉木麻衣, BREAKERZ, SARD UNDERGROUND
T-BOLAN, 大黒摩季, FIELD OF VIEW 仍在Being, 雖然同以前比不再活躍, 但見到佢哋仍然繼續唱歌係好開心

雖然比起全盛時期的Being, 而家的Being的而且確弱勢左, 但Being仍然可以支撐到今時今日, 其實係好難得
我好鍾意BOOKLET設計麻衣好靚
B’z、通算30作目のアルバム『FRIENDS III』1位 「アルバム通算1位獲得作品数」は歴代1位を独走【オリコンランキング】

恭喜B’z
靠MINI ALBUM打進年榜TOP 50真係唔容易
Push

好耐冇見

想問問你WANDS新單曲YURA YURA的歌曲啱唔啱你聽
又搶錢, 都唔知買唔買好
但第一本好鬼正
正啊!!
musing未寄到嚟...
最快都要十二尾先收到姐姐月曆同本場刊...
周榜第十 BD+DVD合計銷量4131張
唔覺Giza會捧佢
感覺Being寧願捧WANDS & SARD
VALSHE出道至今歌曲全世界配信
你話死唔死, 咁都可以有幾千...
今日睇完成張碟
睇到こんなにそばに居るのに嗰陣好懷念2008年嗰chorus陣容
有大野、NAIFU主音、崗崎雪同埋yuri等人, 成首歌勁rock
而家yua唱到好似要斷氣咁...我以為去左k房...好彩有大田叔頂一句
Being可以繼續鞭
而家Being都算力谷SARD
其實都算chur緊佢哋
可能冇時間練歌
下年個live又可以出碟, 救命
除非啲選曲好特別, 否則我應該唔再扔錢落海
睇左咁多年what a beautiful memory, 真係開始發覺年年都一樣...
同埋諗緊係咪當年being用啲攝影器材差, 當年好多八九年代歌手出啲bluray都可以修復得好靚, 但being嗰啲就...係咪母帶本身唔得
下年個live又可以出碟, 救命

D粉受落咪得
唉, 如果啲特典ok 我受...
話時話,姐姐個2022月歷啲相好正
Happy New Year
希望Being 2022繼續做好音樂
講起Being泉水姐姐真係永遠
係美國有識得個日本朋友,佢話宜家年輕日本人已經無咩人聽Zard啲歌,佢係最後一代會聽(佢係96年),我真係幾心up
宜家無咩歌好似Zard一樣咁溫柔同鼓勵人,希望各位巴打都多啲聽
多謝巴打支持Being系
有冇其他Being系你都喜歡

ZARD仲有好多忠粉
上年佢30周年
我都有買佢幾隻再版專輯
Manish我都好中意,可惜佢地好早就引退咗
因爲有睇柯南,所以都喜歡聽倉木麻衣
麻衣新歌VERONICA超正
NEW ALBUM質量高,好耐聽

MANISH同早期的大黑歌路好似
我知道大黑有幫Manish 作詞
如果唔講歌手,我都非常中意明石昌夫編曲,Zard同Manish好多歌都係佢做編曲,好似好少人會講編曲,但其實佢都好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞