日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
唔經唔覺泉水姐姐已經走咗十幾年!
無機會見到本人係呢一世一個遺憾,不過認識到佢嘅音樂已經有幸運
ZARD咁多專輯
頭三隻我最鍾意

恋女の憂鬱, ひとりが好き, Forever, 遠い日のNostalgia, あの微笑みを忘れないで
好鍾意呢幾首
今年柯南M25好大機會B’z
OP (已確認) +M25 入B’z new album
ONE LIFE呢張碟又係被低估的碟
成隻碟嘅氛圍都係好冬日的感覺

Wonderland呢首歌簡直係神曲
隻碟個人覺普通
淨計專輯新曲,最深刻係born to be free
one for me其實都好感動
BE WITH U麻衣的應援歌曲之一
每次感到欠缺能量或力氣
聽完都會好開心好有力量
都未問過你
麻衣同柯南合作的歌曲
你鍾意邊幾首
依首係live到唱
很有氣氛的
咁多首點數

DIAMOND WAVE/FUSE OF LOVE
我認為係麻衣比較慢熱的碟
開心死仔仔!
一定又係勁ROCK嗰種歌!
今次新op風格仍然搖滾
比較不一樣的是
帶點rap元素
B’z粉點睇新歌SLEEPLESS

我好期待FULL VER, RAP元素令首歌有新鮮感
大家點睇BREAKERZ 26號新SINGLE
個MV見到DAIGO好似老到郁都唔想郁咁...
柯南版有炒冷飯月夜の悪戯の魔法 -Acoustic Version- with 宮川愛李
如果過1萬當贏
BREAKERZ 新單曲入到周榜TOP 10
已經係超額完成
哈哈, 你仲保守過我
其實好大機會唔入TOP 10
第一, 佢結左婚
第二, 佢結左婚....
BTW, 首歌真係唔好聽...同埋MV個妝好唔掂, 佢搞咩...以前咁型...
上次BREAKERZ同柯南合作的夢物語
都係勉強入周榜TOP 10
ZARD嘅專輯基本上好正,個人黎講《眠れない夜を抱いて》,《マイ フレンド》,《あなたを感じていたい》,《君がいない》等都係好正

Btw 泉水姐姐嘅歌都係默默陪住香港人成長,好似寶礦力廣告歌,柯南,男兒當入樽同中華一番
織田哲郎幫中山美穗寫左《世界中の誰よりきっと》,結果成為左佢嘅代表歌
WANDS album 版正n倍
泉水嘅歌好啱身處喺而家香港嘅人聽
WANDS版本都正,真係深情演繹歌詞神髓,不過以非實力派歌手黎講,美穗表現都算唔錯,況且全盛時期嘅美穗真係J死人
第五期WANDS都好正
新主音把聲好吸引人有興趣繼續聽
展開雙翼 呢首堅係正
亦係織田哲郎唯一同柯南「合作」的歌

Being等到姐姐走左先出真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞