日本Being系音樂討論區5

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
小澤正澄
只計作曲
對上一首已經係 君と約束した優しいあの場所まで
哇, 呢首我就唔只識, 仲好鍾意添
不過主要鍾意三枝顏值
https://www.bilibili.com/video/BV1qD4y1S7CU/
Barbier - Can't leave you now (5:31開始)
一聽就好鍾意可惜姐姐冇拎嚟唱
Barbier有幾首歌,姐姐都有翻唱
其中一首擺咗喺TODAY IS ANOTHER DAY
佢唱英文歌真係好好聽
浸過鹹水係唔同啲引退咗咁多年冇哂消息唔知係咪去咗外國
有人話佢可能走左

或者可能好似小松未步咁退下火線
係喎
你未答我
上年WANDS啲歌如何
YURA YURA
一般主打都係出啲四平八穩嘅歌, 出album嗰陣可能會有驚喜
YURA YURA好唔WANDS, 幾有新鮮感

上年啲cover
MILLION MILES AWAY我好鍾意
https://www.bgv.jp/shop/detail_shop.php?item_id=10913&_ga=2.131961673.717384024.1649589372-1806224671.1648534052

BREAKERZ今年15周年出ALL SINGLES BEST
Being已經算係咁

周年紀念計 比較hea
新歌算輕快 期待完整版
尋日係信和買到隻全新
有冇聽SARD新曲 空っぽの心
我覺得幾有新鮮感
我最近聽左RAKURA新碟
RAKURA 新「原創專輯」曲風好多元化
可以睇到多方面的佢

同柯南合作的Shooting Star又好搶耳
行Jazz風格
好特別

可能同all at once一樣叫好唔叫座
但係Being的新力軍
我鍾意WANDS、SARD、all at once、RAKURA
三款盤
三首side B
真係識做生意
如果佢哋唔咁樣去做,點谷都銷量

入周榜TOP 10當贏
話時話 SARD - 空っぽの心 呢首歌點
幾得意 輕快
睇個歌名最初以為係慢歌

可惜MV暫時都係比得半首出來聽
Youtube music有得聽全首歌
知唔知有ZARD MUSEUM
https://wezard.net/news/news-1198/
單曲三版本都係搏入週榜TOP 10
聽左SARD新歌未
只係知道30周年ALL TIME BEST叫SPARKLE
詳情未知

要睇埋曲目
恭喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞