Samsung Galaxy 集中討論區(145) 遠離5G遠離白卡 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我壓住隻手就會彈出嚟 可能detect到血氧低
set連屋企wifi>關數據 關nfc 自動解鎖
聽你咁講好似又係,我岩岩趴左係度
我覺得ok
資料同app都過到 除左whatsapp你要有心理準備
Signal同埋啲相ok嗎?
samsung S10+ 個bixby 掣我用remap app轉咗做短按screen cap +長按轉聲音mode

點知上星期手痕更新咗bixby 後停用唔返,而家長按變咗轉聲音mode + bixby 轉出,唉,好後悔自己咁手痕

bixby rountine 反而有用啲,我有set 總之用multimedia app 就會enble rotation,同埋detect 到屋企wifi 就唔鎖screen
佢第一個係全部電郵,下面第二個係主要登記嗰個電郵,再下面係第二個加入嘅電郵嘅。
啱啱試左samsung email 都OK
期待下Android 12
係一買番去嗰下熱,因為係不停更新。
之後就無再熱了
我中意outlook多啲
想問watch4 錶底個綠色燈係咁閃係咪正常
Check 緊心跳嘛
想整個routine 係if connect to home WiFi, then turn off AOD mode on watch 4, vice versa
要點set?
佢個then 淨係可以俾我揀open wearable app
唔可以繼續揀個app入面function
keep住check的?
可以 set 靜止 10 分鐘一次或者 keep 住 check
新手想問一下 睡眠質素 洗唔洗用其他app測?
我見Samsung health 只係紀錄到 睡眠時間
試下用goodlock 入面個bixby rountine+ 可以錄macro.

咁你就可以set 返到屋企(好似無得set wifi connect) 之後開galaxy wearable 再做一連串動作熄AOD
我暫時諗到個方法係先係bixby set 好我之後想做嘅command 然後routine 度set "then run quick command"
點解兩樣嘢要分開唔combine 埋呀Samsung
再研究吓, 照計唔止一個方法做到
即刻試左
Bixby set quick command 入面係無得揀watch / wearable d setting
三星keyboard 可唔可以混合輸入?
所以都係用bixby rountine+錄macro 好啲
建議download Gboard
想請問下5000價位想轉會既話係咪仲係S21呢個選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞