Samsung Galaxy 集中討論區(145) 遠離5G遠離白卡 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
3星服務都幾廢,
要人打去問先知
未有貨咪整個通知囉
所以
左 Samsung Health
右 Sleep as Android
而家iPhone有埋120hz
啲app developers就“突然”醒覺要搞下佢㗎啦
佢係根本有無進步你都唔會知
真係走去玩跑分咩
APPLE D CPU 已經效能過盛到PK, 用家唔會FEEL 到
同你講A20 都無感覺
相機又係, 根本唔會察覺到個改變
想講就算iPhone都唔會解決到呢個問題 有少部分game會支持120fps囉,但手機嘅散熱 插幀先係王道,同埋Netflix youtube呢啲主流都係1080p sdr ,得少數片會有1440p hdr10,呢啲都係要靠終端廠自己upscale,呢一步就係後來4k電視成功嘅點,支那廠,sony同pixel意識到,但三叔
係咪一直都偏差咁大?
沖涼後/食飯後即刻度 會唔準
兩個都係跟佢指示,朝早去完廁所,未飲水嗰陣量
你入個體重數係咪岩
想問下watch4有時無啦啦會彈啲動作出黎,呢個係咩function黎
每朝都用磅磅完重先再用手錶測
久坐提醒嗰啲?
可能係,點set的
睇黎我個tanita無買錯
有冇fold3 ching試過依家有冇得轉emoji同字體?當年用note10+忍受唔到但又轉唔到 又跳返過apple

利申 用apple多年智障用户
怕花又想裸跑就包膠膜啦, FACEBOOK搵星暉包膠, 人手包, FOLD都可以, 手功好好

下版應該就正式版
冇乜留意係咪同步出
問左三星,話個號碼係電訊商提供,無得改
再問電訊商,話手機軟件更新問題叫我搵返手機厰商技術支援
我又無甩WO
不過手感同係電話鋪撚差好遠
同求呀, 上1個POST 有條LINK 揾唔返
係 in terms of service quality 同apple store 無撚得比
不過唔會咩都維修自費收你千幾
整過幾次都順利
佢有個功能係將cover screen home layout mirror 去main screen, 有冇得調返轉?

唔想每次main screen set 完/ 改左野,cover screen 要再做一次,好反智
Smart octopus 功能睇呢到﹕
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/smart-octopus/about/index.html

佢主要咪就係畀你手機當八達通咁嘟 (張八達卡可以過落去 smart octopus,然後原本果張就廢左八達通呢個功能)

我反而想知八達通app有無呢個功能?唔想用卡套殼...
因為我原本張citibank 八達通係唔可以過落 smart octopus (打左上去問)
據我所知,八達通app 好似只可以掃code 畀錢?唔會好似smart octopus咁取代你原有張八達通卡功能? 唔知係咪真...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞