Samsung Galaxy 集中討論區(145) 遠離5G遠離白卡 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
唔該巴打
s10+設計?
一早要用返自家gn系列啦
我都認為唔應該盲推「Pixel Binning」同「超高像素」
開頭由三星鍵盤轉swifykey學得好正,打英文好爽
依家覺得三星鍵盤正d, 切換中英手寫,no.pad 大d ,符號多d
但又無得好似 swiftykey咁連住打英文
10e 5.8寸 69mm闊 19:9 6.1 寸s10 70mm

s22 應該 72 73mm ?
s22u 照跟13 pm 78mm好闊啦
如果能夠做到當年嘅 Mate 20 X 就好
85.4mm
我6,7年前用android 有一隻叫 swype既鍵盤好正,打英文同swiftkey一樣連住咁打

又有no. pad

最正係可以喺中文鍵盤上面直接寫字,
打打下字唔識打直接寫唔使轉手寫板

轉左iphone幾年返黎個keyboard好似落左架搵唔返
當年我仲買左付費版
原來話係因為gn5終於做到夠薄 之前太厚比手機部門ban左
巴打咁好
我改單日期9月1
但都未出貨...
唔會
因為個mon 好夠光
好大機會整闊係塞支spen落去
應該係啦
但係我覺得支 S Pen 在我嚟講冇咩用,冇乜幾可會攞出嚟 jot notes 或者寫嘢畫嘢
認真問:係咪一年後過咗保就可以搣走嚿膠佢
自問用野小心唔怕整花個mon
花唔係問題,最怕係有硬嘢整到佢爆漿
lm
摺機好處就係保護好個mon啫
相反塊膠真係好吸塵好影響觀感
之前係youtube見人撕左入面塊膠,即刻爽哂
Z Fold3?
用緊S10+想換機,轉z系列定再等S22+
fold 2.
fold 3 內mon貼換左仲有無保養?
原來已經撕埋fold 3

https://youtu.be/FOAvZMdHPKs
原來撕左去唔影響保養,撕撚左去先

大家隻watch4通常差滿電用到幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞