【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
josuite 賣loake 個價會唔會平過mirabell 個d
不過都係建議alden cj 個d 起步
我覺得係啡
想問下大家有冇去過裁藝軒(A Timeless Tailor)?評價如何?
要睇番自己衣櫃咩衫多其實,反正又唔係貴買多幾條睇門口幾好
或者fascino bespoke
Pin埋都唔識睇 快啲去呢兩間
你可以同tassels 10%off 價比下睇下差幾多
佢地打開門都預左架啦
不過鞋著死一對唔得ga
如果你cj 有門路,咪幫襯下佢地alden 囉順便試下size
Alden derby 好唔好著
望落幾靚
會,買番少少野當支持下本地商戶既服務啦,之後既日子買唔買係另一回事,如果個個都想上網買本地啲鞋鋪執晒啲話,到時候都係你想試都冇得試。係幾時都係試完之後再買穩陣,做人嘅嘢唔好拎着數拎到咁盡,如果唔係第二時啲新人想試都冇地方比佢哋試㗎啦。
我記得我岩岩入坑 有人up左張相全部係renovator
佢話每試一次鞋為左免尷尬點都會買renovator走
所以我選擇我第一次買CJ響tassels買,之後我先上網買。一方面支持下本地商戶,第二方面人哋咁好服務咁殷勤同你試完一大輪,拍拍囉柚走咗去個心覺得唔係幾好意思。大家都出嚟做嘢,將心比己,佢哋嗰價錢又唔係話好離譜,就算貴都係貴得果少少,無謂做到咁cheap啦。
去買Alden先
順便試cj
有冇話咩款係必買
Alden依家野要召喚呢度其他專家,我得一對 whisky ptb
alden 一定要試佢unlined suede 既鞋款

好似不錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞