【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
我就是咁意思,除非你特別要求,否則袖口不會做unfused,但我不覺無fused醜樣
上網買對meermin
腳闊size太窄,窄到著2分鐘就痛
退貨寄去上海
1600蚊貨寄上去郵費再加關稅就250蚊
上網買鞋一定有風險的
我都覺得個䄂口易縐唔代表差,醜,相反係舒服,自然好多,就算卷起個䄂都易啲
Between 仲有 Unfused+Unlined
Non fused 係就咁夾喺兩塊布中間,再用車線縫起?
塊樸會唔會走位?
基本上唔會,因為四面都縫住。

B&L 真係著得幾舒服
我同意causal的麻恤衫嗰啲unfused cuff係完全無問題的。
但formal dress shirt我就覺得unfused cuff係攞自己黎攪
巴打呢對係Dark brown?
我對Alden unlined suede loafer就收皮,諗緊買對B&L好定買番Alden
幾formal 先?
唔係dark brown,佢叫Walnut Glove Suede,不過依家好似冇左呢隻色
B&L,Alden兩對我都要
撐b&l
b and l 我覺得有 d 尖
件褲係乜料黎
Alden鈍,b&l尖
其實都幾易揀兩個style咁極端,正常都應該有preference
唔怪得我睇官網同A記都冇
都係,襯牛好似Alden岩feel D
是旦啦,只要揀的人知道利弊就可以了,每人可按各自喜好選擇。問題好多時係佢唔知有得揀,同埋唔知應該點揀。
同埋簡單一句fused,但其實都有好多種,有啲好渣,你去中資銀行櫃枱見啲阿哥件制服恤衫個領,十個著咗六個都起生泡,好似生泡疹咁
你又唔見AC啲fused collar係咁?
首先你要導到啲人入AC
依家discon.左好多色,早兩三年啲色靚少少,依家好多都係深色好沉
Ac 冇特別要求係咪都係做Fused?
Dugdale Lisburn
但我窮L自己都只係入去買底褲
Default係fused
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞