【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
淘寶幫到你

一隻淘寶,一隻原廠
原廠踭位同instep靚好多!個爭位有做番流線型同磨細無咁易整到個hell d皮
我啲bespoke鞋啲trees一對都成3k,都係買條木。你話RTW有無必要買lasted trees,我覺得無,但你問有無分別就一定有囉,如果唔講究,求其用個通用撐咪算
值唔值得就自己衡量啦,我對淘寶貨我覺得過得去啦!
非bespoke鞋我通常用我啲herring shoes通用撐算當年買落幾打依家都未用晒,之前bespoke England 買果啲G&G又全部跟trees
個人經驗來講, Deco last 條腰太窄, 我試過用幾款通用shoe tree 都只係撐到個vamp, 但撐唔到個腰 (腰近腳 ball joint 哥部份, 有D虛位 & 皮有少少摺)

GG 普通 last 無呢個問題

淘上面仿Deco last tree就無呢個問題 (完全撐起, 密實的)
so far用左半年亦無其他大問題
有咩靚嘢係iron free,請不吝賜教
淘撐多數係hell出事,for deco我用herring trees無問題
想問下巴打如果落雨但要著calfskin皮鞋係唔係買枝Saphir Super Invulner Spray噴下就得?係唔係上晒shoe cream同wax最後先噴?
thanks
買黑色鞋噴防水
恤布定西裝布先同埋你唔親眼睇好易中伏
買shell cordovan
西裝布 thanks 巴打
carousell, ebay 其實都有人放
https://shop.hfwltd.com/
https://www.tessin.it/tessuti-uomo.html
你唔親眼睇好易中伏同埋未必平過香港
Thanks 巴打
好耐之前唔識野做咗一件連我阿媽都笑鳩我老土
話貴過我以前買成倍。
呢款我買過, 撐唔晒deco last, 普通GG還可
search patina pp呢個商家問下佢仲做唔做GG deco
想問下有靚暗花圖睇&靚iron free布介紹未(10點)
有時做完先發覺中伏(唔太襯自己)
係咪反光程度有唔同?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞