【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
最近諗緊入一對
係邊入手?Tassel?
都仲係糾結緊Alden LHS定B&L
買齊
三對
買個陣有冇size down?
揀一對會揀咩?
岩岩sample sale又入多左對sagan grand,300磅幾抵玩
其實佢哩個價好似已經同a 記差唔多。不過a 記款同size 真係唔多
Same, 而家classic, stride grand 各一
Alden個last 太鈍,我prefer b&l比較streamline 嘅線條
而且b&l舒適度唔會差過alden imo

好在呢兩個牌子個look and feel 差太遠,冇乜同對方競爭咁
我指armoury~佢個sample sales 個價我都係買唔落手
Gg 柒左
值唔值見仁見智啦…loafer 都係呢d價咁上下
armoury做緊B&L sample sales咩
邊度sample sales 分享下
b and l 官網做sample sale 好似310幾磅
個價唔係平armoury 幾多
搵到了
主要有D款armoury冇
諗緊要唔要size down....
佢D皮真係好軟, 同埋佢預你唔著襪
半碼佢都係建議你買細半碼
如果你係半碼咁一定要落
係break in 嗰陣痛苦d
著開Uk8.5
轉UK8?
佢好似係free return, 買晒2個SIZE return 一對
uk8.5其實穩陣,最多咪加隱形襪
B&l冇做半碼bor
一定係size down, 我size up左一對,結果要去有得補加heel patch on99
係,一直諗緊其他brand
咁直接買uk 8 唔岩就退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞