【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(45)【禁嚴伸手】

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
其實Daniel Craig James Bond 係套suit 係cutting 好定身型好
頭先去AC做左兩件Alumo 200's 一件 TM Linen 一件Alumo(?) Polo
荷包好痛
使咗幾多錢?
$12000 Cash
具體講唔出但最少識得多過我先

我都岩岩拎左兩件shirt
難怪總有朋友話呢個Post少人
門檻太高
下?由sky fall開始007啲西裝已經可以用不堪入目去形容架喇wo,要睇就睇返舊嗰啲啦
無人叫你入門Alumo 200s掛⋯⋯ac恤入門野講緊一件未洗兩千
反而夏天西裝了我覺得可以搵日寫下,數數埋埋我都成三四十套夏天西裝應該都有少少資格寫下夏天咩布我最鐘意
留名學野
呢個有興趣想睇

其實我個人就buy夏天難著Jacket既,唔好話linen
就算長袖衫行去搭車無瓦遮兩三個字都濕晒
出入有冷氣落樓下就商場駁黨鐵就唔同講法

所以都幾有興趣睇大家use case
有時買左造左,又真係搵唔到場合著都幾灰
咁London Olympics 開幕個套tux 呢?
https://youtu.be/1AS-dCdYZbo
Fitting wise無乜問題但窄到有啲唔係咁得體囉⋯⋯ 如果用番007體系去比較Sean Connery 著既Tux好好多

等其他巴打多啲分享下先啦,我都未有咁快寫
以前係高登團購過補品
咁我做件Alumo 200’s 都未使$2,000嘅
當然就唔係喺AC
咁料用得Alumo 200s 鋪用得AC就點都唔會係入門啦
想請教下TM Goldline係咪大部分裁縫都有得造?
Why not DJA then?
又搭單想問下,諗住去AC造件button-down既denim shirt, TM 係咪都有denim既shirting
除左TM仲有冇咩牌子可以留意下
下次試試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞